شرکت بازرگانی مهندسی آبادیزل

دیزل ژنراتور چیست

دیزل ژنراتور چیست، عنوانی است که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم. دیزل ژنراتور که از ترکیب موتور دیزل، ژنراتور و بخش‌های دیگر ساخته شده است. این دستگاه ابزاری برای تامین برق در شرایط مختلف است که در انواع بزرگ، کوچک، سه‌فاز و تکفاز وجود دارد. در ادامه با مفهوم دیزل ژنراتور، کاربرد و اجزای این محصول آشنا خواهید شد. پس با آبادیزل همراه باشید.


در ادامه خواهید دید:

تعریف ژنراتور دیزلی

کاربرد دیزل ژنراتور

قطعات تشکیل دهنده دیزل ژنراتور


دیزل ژنراتور چیست

دیزل ژنراتور (Diesel Generator) که نام دیگر آن جِن‌سِت دیزل و ژنراتور گازوئیلی(دیزلی) است، جزء بهترین دستگاه‌های مولد برق در دنیا به شمار می‌رود. همان طور که گفته شد، این دستگاه از ترکیب موتور دیزلی و ژنراتور (آلترناتور) جهت تامین انرژی الکتریکی، ساخته شده است. در تولید برق، مولد از طریق القای الکترومغناطیسی انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی‌(برق) تبدیل می‌کند.

در سراسر جهان شرکت های بسیاری به تولید این محصول کاربردی می‌پردازند. از معتبرترین برندهای تولیدکننده می‌توان به: ولووپنتا، بادوین، کامینز، تلک، موتورسازان تبریز، پرکینز، دویتس، بنز و ... اشاره کرد.


بیشتر بخوانید: طرز کار و نحوه عملکرد دیزل ژنراتور


کاربرد دیزل ژنراتور

کاربرد دیزل ژنراتور

در ادامه مقاله ژنراتور دیزلی چیست به کاربرد و موارد مصرف آن می‌پردازیم. این دستگاه وظیفه تامین برق اضطراری در صورت قطعی برق بر عهده دارد. لازم به ذکر است از این دستگاه جهت تامین برق به صورت دائمی نیز استفاده می‌شود. امروزه با گسترش سیستم برق رسانی در دنیا دسترسی به برق سه فاز یا تک فاز برای کاربران به راحتی میسر شده است اما شبکه برق هنوز به طور کامل پاسخ گوی تمام نیازهای کاربران نیست و با قطعی سیستم برق رسانی یا خارج شدن از محدوده تحت پوشش آن، عملا دسترسی ما به آن قطع می‌شود و در چنین شرایطی دستگاه‌های مولد برق وارد عمل می‌شوند که ژنراتور گازوئیلی یکی از مناسب‌ترین انتخاب‌ها در چنین شرایطی هستند. این محصول در موارد زیر کاربرد دارند:

صنایع بزرگ و کارخانه‌ها 

در صنایع بزرگ مانند کارخانه‌ها و کارگاه‌های بزرگ قطعی برق یکی از مشکلاتی است که می‌تواند خسارت مالی جبران ناپذیری به آن‌ها وارد کند. از این رو یکی از مهم‌ترین دستگاه‌هایی که باید در این صنایع از آن استفاده کرد، ژنراتور گازوییلی است. 

ساختمان‌های تجاری و ادارای و مسکونی

قطعی مکرر برق در واحد‌های مسکونی، ساختمان‌ها و ادارات و در نتیجه خاموش شدن دستگاه‌های برقی می تواند باعث به وجودآمدن دردسرهای متعددی از جمله تعطیلی واحد، خسارت‌های مالی و مختل شدن زندگی روزمره و... شود. از این رو یکی از کاربردهای این دستگاه تامین برق اضطراری ساختمان‌ها و ادارات است.

بیمارستان‌ها و مراکز حساس

تامین برق اضطراری بیمارستان‌ها و دیتا سنترها از اهمیت ویژه‌ای برخورد است. چراکه در صورت قطعی برق و عدم تامین آن باعث وارد شدن آسیب‌های جبران ناپذیری خواهد شد. از این رو وجود چند دستگاه مولد برق مانند ژنراتور دیزلی به صورت همزمان برای این مراکز توصیه می‌شود.

صنایع غذایی

از دیگر کاربرد دیزل ژنراتور در صنعت غذا است. وجود این دستگاه‌ها در صنایع غذایی به علت تامین برق یخچال‌ها،‌ فریزها و محفظه‌های نگهداری مواد غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در صورت عدم استفاده از این دستگاه، خطراتی مثل فاسد شدن و از بین رفتن مواد غذایی، صاحبین کسب و کار را تهدید می‌کند. 

صنایع کشاورزی

زمین های کشاورزی و مزارع به دلیل فاصله از شهر، اکثرا به شبکه برق متصل نیستند. از این رو باید اقدام به تهیه مولد برق نمایند. کشاورزان می‌توانند برق مورد نیاز ابزارآلات کشاورزی خود را توسط این دستگاه ها تامین کنند و لوازمی نظیر پمپ‌های آبیاری و خرمن کوب‌، سمپاش موتوری و غیره را به کار بیندازد.

صنایع معادن 

از دیگر کاربرد این دستگاه تامین برق معادن برای استخراج مواد معدنی و منابع طبیعی است. این مورد جزو تامین برق به صورت دائمی به شمار می‌رود و باید از دستگاه‌های دائم کار استفاده کرد.

مراکز تفریحی و ورزشی

در اماکن تفریحی مانند هتل و اقامتگاه‌ها وجود یک منبع برق پایدار مانند ژنراتور دیزلی برای حفظ رفاه حال مسافران بسیار ضروری است. در مراکز ورزشی هم برای تامین برق سیستم روشنایی و تهویه و سایر تجهیزات برقی باید از این دستگاه استفاده کرد.

مراکز پرورش دام و طیور و شیلات

نبود برق در این مراکز باعث تلف شدن حیوانات و خسارات مالی سنگین می‌شود. به همین خاطر وجود یک منبع برق اضطراری از اعم واجبات است.


قطعات تشکیل دهنده دیزل ژنراتور

قطعات تشکیل دهنده دیزل ژنراتور

در ادامه مقاله دیزل ژنراتور چیست به اجزای اصلی آن می‌پردازیم

  1. موتور دیزلی
  2. ژنراتور یا آلترناتور
  3. سیستم سوخت
  4. تنظیم کننده ولتاژ
  5. سیستم خنک کننده
  6. سیستم اگزوز
  7. سیستم روانکاری
  8. باتری و شارژر باتری
  9. کنترل پنل و برد کنترلر
  10. شاسی و کوپلینگ
  11. صداگیر یا کانوپی 

برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله معرفی کامل اجزای دیزل ژنراتور مراجعه کنید.


در مقاله دیزل ژنراتور چیست تا حد امکان به معرفی این دستگاه پرداختیم و علاوه بر آن کاربرد ژنراتور دیزلی در اماکن مختلف را بررسی کردیم. همچین قطعات و اجزای تشکیل دهنده ژنراتور گازوئیلی را خدمت شما معرفی کردیم.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و توانسته باشیم سوالات ذهنی شما را برطرف کرده باشیم. شما می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود را در زیر این مقاله درج نمایید. همچنین می‌توانید، برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان شرکت آبادیزل تماس بگیرید.

faq

بله، به شرط آنکه بتوان دور موتور را روی 1500 دور در دقیقه ثابت نگه داشت، می‌توان از موتورهای خودرویی(بنزینی، دیزلی، گازسوز) برای استفاده از دیزل ژنراتور بهره برد.

همچنین بخوانید
پارالل کردن دیزل ژنراتور، به فرآیندی گفته می‌شود که در آن دو یا چند دستگاه الکتریکی، از جمله ترانسفورماتورها و ژنراتورها، به گونه‌ای به هم متصل می‌شوند که به طور همزمان و هماهنگ کار کنند. این عمل به منظور افزایش قابلیت اطمینان سیستم، افزایش ظرفیت انتقال توان و بهبود بهره‌وری انرژی انجام می‌شود. در این مقاله به جزئیات کامل این سیستم می‌پردازیم.
سیستم اگزوز دیزل ژنراتور یکی از بخش‌های حیاتی برای عملکرد صحیح این دستگاه‌ها به حساب می‌آید. وظیفه اصلی این سیستم، هدایت گازهای ناشی از احتراق به خارج از موتور و کاهش آلودگی‌های تولیدی است. در این مقاله به بررسی کامل این سیستم می‌پردازیم.
سیستم AVR یا تنظیم کننده ولتاژ در دیزل ژنراتور چه نقشی دارد؟ در این مقاله با آموزش نصب تثبیت کننده ولتاژ، نقشه و نحوه تست سیستم AVR به طور کامل آشنا می‌شویم و نقش آن در دیزل ژنراتور را بررسی می‌کنیم.
راهنمای خرید دیزل ژنراتور | انتخاب و خرید دستگاه مولد برق مناسب، مستلزم داشتن اطلاعات دقیقی درباره نیازها، ویژگی‌ها و عواملی مانند توان و ظرفیت، مصرف سوخت، برند و قیمت است. این مقاله قصد دارد به خریداران کمک کند تا با توجه به نیاز و شرایط خود، بهترین گزینه را انتخاب کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: