شرکت بازرگانی مهندسی آبادیزل

علت لرزش دیزل ژنراتور

علت لرزش دیزل ژنراتور در این مقاله بررسی خواهد شد. عدم جلوگیری از لرزش دیزل ژنراتور باعث ایجاد مشکلات فنی و آسیب دستگاه می‌شود. در ادامه با علت های لرزش و راهکارهای رفع آن آشنا می‌‌شویم پس با ما همراه باشید.


در ادامه خواهید دید:

ناهماهنگی در موتور

مکش هوای نامناسب

نامتوازن بودن سطح قرارگیری دستگاه

ناک موتور

عدم کمپرس سیلندر

تاب برداشتگی قطعات دوار

گرفتگی رینگ پیستون و استهلاک بالای سیلندر موتور

راهکار جلوگیری از لرزش دیزل ژنراتور


ناهماهنگی در موتور

نداشتن بالانس و ناهماهنگی در تنظیم زمان احتراق موتور، می‌تواند یکی از علت‌های لرزش دیزل ژنراتور باشد. این تنظیم، به معنای هماهنگ کردن زمان باز و بسته شدن سوپاپ‌ها با زمان بالا آمدن پیستون‌ها برای ایجاد احتراق در سیلندر است. درصورت نداشتن تایم صحیح، می‌تواند باعث ایجاد ناهماهنگی در گشتاور موتور شود که در نهایت باعث لرزش دیزل ژنراتور می‌شود. 


مکش هوای نامناسب

مکش هوای دستگاه نیز در لرزش دستگاه تاثیر زیادی دارد. اگر هوای ورودی به انجین به طور یکنواخت تامین نشود، باعث ایجاد گشتاور نامتعادل در موتور و در نهایت لرزش دستگاه می‌شود. پس باید مکش هوا چک شود تا از این اتفاق جلوگیری شود.


نامتوازن بودن سطح قرارگیری دیزل ژنراتور

درصورتی که سطح و سکوی نصب و قرارگیری دستگاه صاف و متوازن نباشد، باعث لرزش دستگاه شده و علاوه بر آن باعث آسیب دیدگی دستگاه و کاهش طول عمر آن می‌شود. در هنگام راه اندازی دستگاه بهترین مکان را برای نصب آن در نظر بگیرید.


برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور کلیک کنید.


ناک موتور

به زمان نسوختن سوخت سیلندرها به طور یکدست، اصطلاحأ ناک زدن می گویند. ناک موتور باعث موج دار شدن گشتاور در موتور می‌شود که این امر باعث لرزش دستگاه می‌شود. در صورت بروز این مشکل باید دستگاه توسط تکنسین چک شده و مشکل رفع شود.


عدم کمپرس سیلندر

عدم کمپرس سیلندرها با یکدیگر نیز می‌تواند از علت‌های لرزش دیزل ژنراتور باشد. در صورت تفاوت در کمپرس سیلندرها با یکدیگر، گشتاور نامتعادل در موتور ایجاد شده که در نهایت باعث لرزش دستگاه می شود. 

تاب برداشتگی قطعات دوار

تاب برداشتگی یا شکستگی قطعات دوار مانند میل لنگ، شاتون و پیستون یا خرابی بلبرینگ های محوری نیز می‌تواند باعث لرزش دیزل ژنراتور شود. این قطعات در هنگام چرخش باعث ایجاد گشتاور می شوند و اگر دچار خرابی یا تاب برداشتگی شوند، باعث ایجاد گشتاور نامتعادل در موتور شده که در نهایت باعث لرزش دستگاه می شود.


گرفتگی رینگ پیستون و استهلاک بالای سیلندر موتور

اگر رینگ پیستون دچار گرفتگی شود، راندمان موتور کاهش یافته که این امر در نهایت باعث لرزش دستگاه می شود. همچنین اگر سیلندر موتور فرسوده شود، باعث موج دار شدن گشتاور در موتور می شود که این نیز می‌تواند از دلایل لرزش دستگاه باشد.


راهکار جلوگیری از لرزش دیزل ژنراتور

برای رفع لرزش دیزل ژنراتور، باید علت لرزش دستگاه را شناسایی کرد. پس از شناسایی علت لرزش، می توان اقدامات لازم را برای رفع آن انجام داد. برخی از راه های رفع لرزش دیزل ژنراتور عبارتند از:

  • متوازن سازی سطح قرار گیری دستگاه و شاسی دیزل ژنراتور 
  • تعویض یا تعمیر دسته موتور درصورت خرابی یا پارگی
  • تنظیم کیفیت پاشش سوخت
  • تعمیر یا تعویض قطعات دوار خراب مانند میل لنگ، شاتون و پیستون
  • تنظیم تایم موتور
  • رفع ایراد مکش هوای نامناسب
  • تعویض یا تعمیر قطعات معیوب سیستم برقی
  • صاف کردن ناک دور موتور
  • استفاده از سوخت با کیفیت
  • تعمیر یا تعویض قطعات معیوب موتور 
  • تعمیر یا تعویض لرزه گیر درصورت وجود پارگی
faq

بله. کوپله یا کوپلینگ غیر استاندارد، باعث نا ترازی و بالانس نبودن دیزل ژنراتور و لرزش زیاد آن می‌شود.

ریپ زدن موتور در عین کار باعث لرزش زیاد می‌شود.

همچنین بخوانید
پارالل کردن دیزل ژنراتور، به فرآیندی گفته می‌شود که در آن دو یا چند دستگاه الکتریکی، از جمله ترانسفورماتورها و ژنراتورها، به گونه‌ای به هم متصل می‌شوند که به طور همزمان و هماهنگ کار کنند. این عمل به منظور افزایش قابلیت اطمینان سیستم، افزایش ظرفیت انتقال توان و بهبود بهره‌وری انرژی انجام می‌شود. در این مقاله به جزئیات کامل این سیستم می‌پردازیم.
دیزل ژنراتور چیست | دیزل ژنراتور که از ترکیب موتور دیزل، ژنراتور (مولد الکتریکی) و بخش‌های دیگر ساخته شده است، ابزاری برای تامین برق در شرایط مختلف است که در انواع بزرگ، کوچک، خانگی، صنعتی، سه فاز و تکفاز وجود دارد. در ادامه با ژنراتور گازوئیلی، کاربرد و اجزای اصلی این دستگاه مولد برق آشنا خواهید شد.
سیستم اگزوز دیزل ژنراتور یکی از بخش‌های حیاتی برای عملکرد صحیح این دستگاه‌ها به حساب می‌آید. وظیفه اصلی این سیستم، هدایت گازهای ناشی از احتراق به خارج از موتور و کاهش آلودگی‌های تولیدی است. در این مقاله به بررسی کامل این سیستم می‌پردازیم.
سیستم AVR یا تنظیم کننده ولتاژ در دیزل ژنراتور چه نقشی دارد؟ در این مقاله با آموزش نصب تثبیت کننده ولتاژ، نقشه و نحوه تست سیستم AVR به طور کامل آشنا می‌شویم و نقش آن در دیزل ژنراتور را بررسی می‌کنیم.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: