شرکت بازرگانی مهندسی آبادیزل

معرفی کامل اجزای دیزل ژنراتور

معرفی کامل اجزای دیزل ژنراتور در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل اجزای ژنراتور دیزلی بپردازیم تا با ساختار آن‌ها آشنا شده و از نحوه کارکرد و کاربردشان آگاه شوید، پس با آبادیزل همراه باشید.


در ادامه خواهید دید:

انجین

آلترناتور

مخزن سوخت

رگولاتور ولتاژ

سیستم خنک کننده

اگزوز

سیستم روانکاری و روغن

شارژر باتری

سیستم کنترل (کنترل پنل)

سکوی اتصال (شاسی)

سیستم دود خروجی


موتور دیزل

انجین

موتور مسئول تولید انرژی مکانیکی است. در این فرآیند، سوخت در داخل سیلندر احتراق می‌کند و انرژی به وجود آمده باعث حرکت پیستون و چرخش شفت می‌شود. این حرکت به وسیله یک سیستم چرخشی به آلترناتور منتقل می‌شود تا انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی تبدیل شود.


ژنراتور(آلترناتور) دیزل ژنراتور

آلترناتور

آلترناتور یا همان ژنراتور یک دستگاه الکتریکی است که با استفاده از حرکت مکانیکی تولید شده توسط انجین، انرژی الکتریکی را تولید می‌کند. وظیفه اصلی این قطعه تولید برق است.


مخزن سوخت دیزل ژنراتور

مخزن سوخت

مخزن سوخت یا fuel tank نقش بسیار مهمی دارد، زیرا این مخزن سوخت، سوخت مورد نیاز برای کارکرد دستگاه را ذخیره و تأمین می‌کند. این مخزن عموماً به صورت یک محفظه با ظرفیت مشخصی طراحی شده است که در آن سوخت به صورت مایع نگهداری می‌شود.


رگولاتور ولتاژ دیزل ژنراتور 

رگولاتور ولتاژ

یکی اجزای دیزل ژنراتور رگولاتور (Regulator) است، این قطعه نقش بسیار مهمی در تنظیم و کنترل ولتاژ و جریان برق تولیدی دارد. این قطعه، به صورت خودکار ولتاژ و جریان برق تولیدی را تنظیم می‌کند و از تغییرات ناشی از تغییر بار، جلوگیری می‌کند.

با توجه به اینکه برق تولیدی در دستگاه، می‌تواند نوساناتی داشته باشد و ولتاژ برق تولیدی ممکن است با افزایش یا کاهش بار، تغییر کند، لذا استفاده از رگولاتور ضروری است.

رگولاتور به صورت خودکار ولتاژ برق تولیدی را تنظیم می‌کند و در صورتی که ولتاژ برق تولیدی از حد مجاز خارج شود، به صورت خودکار به کمک سیگنال‌های الکتریکی و کنترل‌های موجود، ولتاژ را به مقدار مطلوب باز می‌گرداند.

رگولاتور با استفاده از اطلاعاتی که از سنسورها و سیستم کنترل برق دریافت می‌کند، به تنظیم ولتاژ و جریان برق تولیدی می‌پردازد.


خنک کننده دیزل ژنراتور

سیستم خنک کننده

سیستم خنک کننده (cooling system)، نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت و عملکرد بهینه انجین دارد. موتور به دلیل کارکرد پیوسته و تولید گرما، نیاز به یک سیستم خنک کننده دارد تا از افزایش دما و خرابی انجین جلوگیری کند.

برای کاربرد و اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله زیر مراجعه نمایید.


برای کسب اطلاعات بیشتر راجع سیستم خنک کننده دیزل ژنراتور به مقاله مراجعه کنید.


اگزوز دیزل ژنراتور

اگزوز

یکی دیگر از اجزای دیزل ژنراتور اگزوز (Exhaust System) است، اگزوز برای کنترل آلایندگی و خروجی گازهای خروجی استفاده می‌شود. در این سیستم، گازهای خروجی به وسیله لوله‌های اگزوز به سوی بیرون هدایت می‌شوند و در طول راه، توسط اجزای مختلفی مانند کاتالیست کانورتر، فیلترهای ذرات جامد و دیگر قطعات، تصفیه و کنترل می‌شوند.

اگزوز، برای کاهش آلایندگی و حفظ محیط زیست بسیار حائز اهمیت است. گازهای خروجی شامل اکسیدهای نیتروژن (NOx)، مواد ذره‌ای و دیگر ترکیبات خطرناکی هستند که در صورت تخلیه به محیط زیست، بهداشت افراد را تهدید می‌کنند و ممکن است برای محیط زیست و درختان و گیاهان آسیب‌های جدی ایجاد کنند.


سیستم روانکاری دیزل ژنراتور (سیستم روغن)

سیستم روانکاری سیستم روغن

سیستم روانکاری (Lubrication System)، برای کاهش سایش و سایر خرابی‌های ناشی از اصطکاک قطعات موتور، حفظ دمای مناسب و همچنین افزایش عمر مفید موتور استفاده می‌شود. در این سیستم، روغن به وسیله پمپ روغن از مخزن روغن به طور مداوم به قطعات مختلف تزریق می‌شود تا اصطکاک بین قطعات کاهش یابد و به همین ترتیب، عمر مفید افزایش پیدا کند.

سیستم روانکاری دارای نقش بسیار حائز اهمیتی است. اگر قطعات به صورت مستقیم با یکدیگر در تماس باشند، اصطکاک بین آنها افزایش پیدا می‌کند که باعث کاهش عمر مفید موتور و افزایش مصرف سوخت می‌شود. همچنین، در صورت کاهش سطح روانکاری قطعات موتور، دمای موتور نیز افزایش می‌یابد. در نتیجه، برای حفظ سلامت و عملکرد بهینه، سیستم روانکاری باید به طور مداوم بازرسی و نگهداری شود.

نقش اصلی سیستم روانکاری، کاهش سایش و خرابی‌های ناشی از اصطکاک قطعات موتور، حفظ دمای مناسب و افزایش عمر مفید است. برای این منظور، روغن با کیفیت مناسب و به میزان مناسب به قطعات موتور تزریق می‌شود تا از سایش و خرابی‌های ناشی از اصطکاک جلوگیری شود. همچنین، روغن به عنوان یک ماده خنثی، به حفظ دمای مناسب موتور نیز کمک می‌کند.


شارژر باتری دیزل ژنراتور

شارژر باتری

شارژر باتری، به منظور شارژ کردن باتری استفاده می‌شود. باتری به عنوان یکی از قسمت‌های اساسی و مهم، برای ذخیره انرژی الکتریکی بکار می‌رود و برای راه اندازی انجین از آن استفاده می‌شود. با گذشت زمان و استفاده مداوم از دستگاه، باتری به تدریج خالی می‌شود و برای استفاده مجدد باید شارژ شود.

نحوه کارکرد شارژر باتری در دستگاه به این صورت است که ابتدا شارژر باتری به منبع تغذیه برق وصل می‌شود. سپس، باتری به شارژر وصل می‌شود و شارژر با استفاده از برق ورودی، جریان برق را به باتری ارسال می‌کند تا باتری شارژ شود. شارژر باتری دارای یک مدار کنترلی است که جریان و ولتاژ خروجی را کنترل می‌کند تا باتری به درستی شارژ شود.

سیستم کنترل (کنترل پنل)

سیستم کنترل

یکی از مهمترین وظایف این قطعه این است که عملکرد و کاربرد را کنترل کرده و مدیریت می‌کند. سیستم کنترل شامل یک مجموعه از سنسورها، الکترونیک‌ها و نمایشگرها است که برای کنترل و مانیتورینگ عملکرد دستگاه به کار می‌رود. این سیستم می‌تواند شامل چندین واحد الکترونیکی بوده و به صورت سفارشی برای هر دستگاه طراحی و ساخته شود.

نحوه کارکرد سیستم کنترل به این صورت است که ابتدا سیستم کنترل با استفاده از سنسورها و الکترونیک‌های مختلف، ورودی‌های مختلف را مانیتور می‌کند. سپس، با توجه به دستورالعمل‌های قبلی که توسط کاربر تنظیم شده است، عملکرد دستگاه را کنترل می‌کند.

بعضی از ویژگی‌های سیستم کنترل شامل موارد زیر است:

  • کنترل و پایش عملکرد انجین و آلترناتور
  • کنترل و مانیتورینگ ولتاژ، جریان، فرکانس و توان خروجی
  • کنترل سیستم خنک کننده و تهویه هوا
  • کنترل سیستم اطفاء حریق
  • نمایشگر دیجیتالی جهت نمایش اطلاعات مرتبط با دستگاه، مانند ولتاژ، جریان، فرکانس و ...

در کل، سیستم کنترل و باید به طور منظم بررسی و نگهداری شود. همچنین، باید از سیستم کنترل با کیفیت و مناسب استفاده شود تا عملکرد دستگاه به بهترین شکل ممکن کنترل شود و در صورت نیاز، اقدامات لازم برای تعمیر و نگهداری انجام شود.


سکوی اتصال (شاسی دیزل ژنراتور)

سکوی اتصال یا شاسی

این قطعه به عنوان پایه دستگاه عمل می‌کند و برای نصب و نگهداری بسیار حائز اهمیت است.

در ادامه نقش سکوی اتصال را بیان خواهیم کرد.

استحکام و پایداری

برای ایجاد پایداری و استحکام در مقابل ضربه‌ها و لرزش‌های ناشی از عملکرد دستگاه، مقاومت می‌کند.

شکل‌دهی و طراحی مناسب

باید به گونه‌ای طراحی شود که دستگاه را به بهترین شکل ممکن در محل نصب قرار دهد.

نگهداری و تعمیرات

اگر سکوی اتصال دچار خرابی شود، ممکن است دستگاه به شکل مناسبی کار نکند و در نتیجه، نیاز به تعمیرات داشته باشد.

جلوگیری از نفوذ گرد و غبار

می‌تواند در جلوگیری از نفوذ گرد و غبار به داخل دستگاه موثر باشد. به عنوان مثال، سطح بالای سکوی اتصال می‌تواند باعث جلوگیری از نفوذ گرد و غبار شود و در نتیجه، عمر مفید دستگاه افزایش یابد.

انتقال بار و وزن

این قطعه در انتقال بار و وزن دستگاه نیز نقش بسیار مهمی دارد. به عنوان مثال، در صورتی که سکوی اتصال به بهترین شکل ممکن طراحی شود، می‌تواند وزن را به بهترین شکل ممکن تحمل کند و در نتیجه، از آسیب‌های ناشی از بار و وزن زیاد جلوگیری کند.

ایمنی و حفاظت

سکوی اتصال می‌تواند در جلوگیری از آسیب‌های ناشی از سقوط دستگاه نیز موثر باشد. به عنوان مثال، در صورتی که سکوی اتصال به بهترین شکل ممکن طراحی شود، می‌تواند در جلوگیری از سقوط دستگاه به داخل ساختمان یا محل نصب دیگر موثر باشد.

سهولت در نصب و جابجایی

سکوی اتصال باید به گونه‌ای طراحی شود که نصب و جابجایی را به بهترین شکل ممکن انجام شود. به همین دلیل، سکوی اتصال باید دارای سهولت و قابلیت جابجایی باشد تا در صورت نیاز، دستگاه به راحتی جابجا شود.

بنابراین، در نصب، نگهداری و تعمیرات، باید به سکوی اتصال نیز توجه داشته شود و از طراحی، نصب و نگهداری صحیح آن اطمینان حاصل شود.


سیستم دود خروجی ژنراتور

سیستم دود خروجی

سیستم دود خروجی، به منظور خروج گازهای احتراقی از داخل موتور و جلوگیری از آلودگی هوا و ایجاد آلایندگی در محیط زیست، استفاده می‌شود.

عملکرد سیستم دود خروجی به صورت زیر است.

ایجاد فشار

در ابتدا، گازهای احتراقی از داخل موتور به سمت سیستم دود خروجی حرکت می‌کنند. در این مرحله، فشار گازها به وسیله توربو شارژر، افزایش می‌یابد تا به سرعت این گازها به سمت خروجی هدایت شوند.

خنک کردن گازها

پس از افزایش فشار، گازهای احتراقی به سمت سیستم خنک‌کننده می‌رسند. در اینجا، گازها توسط آب خنک شده و دمای آن‌ها کاهش می‌یابد. این عمل باعث می‌شود که گازهای احتراقی قابلیت خروج از دستگاه را داشته باشند و نیازی به یک سیستم خنک کننده جداگانه برای دستگاه وجود نداشته باشد.

حذف ذرات جامد

پس از خنک کردن گازها، ذرات جامد موجود در گازهای احتراقی در سیستم فیلتراسیون جدا می‌شوند. این فیلترها ممکن است شامل مواد مختلفی مانند فیلترهای معمولی، فیلترهای آلی و یا فیلترهای جاذب غلظت باشند.

جلوگیری از آلودگی

پس از حذف ذرات جامد، گازهای احتراقی به سمت خروجی سیستم هدایت می‌شوند. در این مرحله، سیستم دود خروجی به منظور جلوگیری از آلودگی و ایجاد آلایندگی، ممکن است از تکنولوژی‌های مختلفی مانند کاتالیست‌ها و یا سیستم‌های روزنه باز کن استفاده کند.

در کل، سیستم دود خروجی، به منظور حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی، نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. این سیستم با استفاده از فشار، خنک کردن، حذف ذرات جامد و جلوگیری از آلودگی، برای خروج گازهای احتراقی از داخل موتور به بهترین شکل ممکن کنترل می‌شود. به همین دلیل، در نصب و نگهداری دستگاه، باید به سیستم دود خروجی نیز توجه داشته شود و از طراحی، نصب و نگهداری صحیح آن اطمینان حاصل شود. در ضمن، بهتر است سیستم دود خروجی به صورت دورانی نصب شود تا از جمع شدن گازهای احتراقی در داخل سیستم جلوگیری شود و عمر مفید دستگاه افزایش یابد.


امیدوارم که مقاله معرفی کامل اجزای دیزل ژنراتور برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد و مورد پسند و استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد. 

شما می توانید برای خرید یا اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما که تجربه بالایی در این زمینه دارند مشورت کنید. 


برای بهره مندی از خدمات مشاوره رایگان هنگام خرید و آگاهی از قیمت با ما تماس بگیرید.

شماره های تماس : ۰۲۱۳۳۹۹۲۲۹۴ – ۰۲۱۳۳۹۱۴۰۸۴

faq

شرکت آبادیزل فقط اجزای اصلی دیزل ژنراتور مانند موتور دیزلی، ژنراتور، برد کنترلر، شارژر باتری، و هیتر و کانوپی، سنولوئید، و فیلتر و انواع تابلو برق را به فروش می رساند.

شرکت آبادیزل قطعه فروش نیست، اما متعهد است که لوازم های مشتریانی که از ما خریداری کردند را فراهم سازد.  

سایر قطعات و لوازم یدکی دستگاه در شرکت آبادیزل موجود نیست.

همچنین بخوانید
بوستر پمپ دستگاه یکپارچه اي متشکل از یک یا چند پمپ است که بطور موازي به یکدیگر ملحق شده اند که با کاهش فشار سیستم یک یا چند پمپ بصورت نوبتی وارد مدار میشوند وبا افزایش فشار نیز یک یا چند پمپ به همان ترتیب ازمدار خارج می‌شوند.
تعمیر و نگهداری بوستر پمپ دارای اهمیت بالایی است چرا که باعث طول عمر بالای این پکیج ها میشود. یکی از مشکلاتی که درسیستم آبرسانی شهري وآب مصرفی ساختمانها وجود دارد تنظیم فشار آب داخل لوله ها است و بوستر پمپ در حل این مشکل کمک می‌کند. برای داشتن بوستر پمپی سالم با طول عمر بالا در این مقاله با ما همراه شوید.
بوستر پمپ متشکل از تعدادی پمپ در کنار هم بوده و یکی از تجهیزات مورد نیاز برای آبرسانی به ساختمان‌ها و مجتمع‌های چند طبقه مسکونی، اداری، تجاری و …است. اگر قصد خرید بوستر پمپ را دارید و نیاز به اطلاعات
پمپ‌ آب خانگی در دسته پمپ‌های پرمصرف قرار دارد. با توجه به افزایش روز افزون ساختمان‌های بلند و برج‌ها، استفاده از پمپ‌ها جهت پمپاژ و انتقال آب گسترش یافته است. بنابراین مشکلات سیم پیچی الکتروموتور پمپ آب بسیار است. ساختار الکتروموتور ها بسیار ساده است و مهم ترین بخش آنها سیم پیچی آنها میباشد که استفاده از سیم مسی مرغوب میتواند بازدهی آنها را افزایش دهد. در این مقاله صفر تا صد آن را بررسی میکنیم.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: