شرکت بازرگانی مهندسی آبادیزل

راهنمای خرید دیزل ژنراتور

راهنمای خرید دیزل ژنراتور، موضوعی است که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید. هنگام خرید دیزل ژنراتور باید به فاکتورها و نکات مهمی مانند محاسبه توان مورد نیاز، ابعاد و وزن دستگاه، برند و کشور سازنده، میزان صدا و سایر عوامل تاثیر گذار توجه داشته باشید. توجه به این موارد باعث می‌شود که شما در نهایت خرید بهتری داشته باشید.


مواردی که هنگام خرید باید به آن توجه کرد عبارتند از:

محاسبه توان

ابعاد و وزن

مصرف سوخت

نوع استفاده از دستگاه

برند و کشور سازنده

میزان صدا

امکانات و آپشن های اضافی

گارانتی و خدمات پس از فروش

هزینه تمام شده


در دنیای امروز، تأمین برق برای صنایع، مراکز تجاری و حتی منازل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. یکی از راه‌های مطمئن برای تأمین برق در مناطقی که دسترسی به شبکه برق عمومی محدود است، استفاده از ژنراتورهای دیزلی است. این دستگاه‌های مولد برق به دلیل کارایی بالا، هزینه‌های نگهداری معقول و توانایی تولید برق پایدار، به محبوب‌ترین گزینه برای تامین برق تبدیل شده‌اند.

با این حال انتخاب و خرید آن، نیازمند داشتن اطلاعات دقیقی درباره نیازها، ویژگی‌ها و عواملی مانند توان و ظرفیت، مصرف سوخت، برند و قیمت است. این مقاله قصد دارد به خریداران کمک کند تا با توجه به نیاز و شرایط خود، بهترین گزینه را انتخاب کنند و از مزایای این دستگاه‌ها به‌طور بهینه بهره‌برداری نمایند.

محاسبه توان دستگاه

محاسبه توان

اولین و مهم‌ترین مرحله در هنگام خرید، محاسبه توان مورد نیاز خود است. ما در مقاله نحوه محاسبه ظرفیت دیزل ژنراتور به این موضوع پرداخته‌ایم. اما با این حال در این قسمت نحوه محاسبه توان مورد نیاز برای روشن کردن تجهیزات برقی خود را شرح می‌دهیم. برای این کار ابتدا باید فهرستی کامل از تمام لوازم مصرف‌کننده برق تهیه شود. این وسایل باید به دو دسته‌ تکفاز و سه‌فاز تفکیک شوند و جریان مصرفی هر کدام برحسب آمپر محاسبه گردند.

آمپر مصرفی هر کدام از وسایل بر روی پلاک مشخصات فنی آن‌ها درج شده‌اند. اگر مقدار آمپر مصرفی دستگاه را نمی‌دانستید و به‌ جای آن، توان الکتریکی بر حسب وات W، کیلووات KW، کاوا KVA یا اسب بخار HP را داشتید. می‌توانید با توجه به فرمول های ذکر شده آمپر مصرفی وسایل خود را محاسبه کنید.

KW= HP x 0.74 یا کیلووات=اسب بخار 0.74x
KW= KVA x 0.8 یا کیلووات=کاوا 0.8x

برای دستگاه‌های تک فاز

A= KW x 4.54 یا آمپر=کیلووات4.54x

برای دستگاه‌های سه فاز

A= KW x 1.8 یا آمپر=کیلووات1.8x

در نتیجه در حالت تکفاز  یا 220 ولت هر کیلووات برابر با 4.54 آمپر است. یعنی 1KW=4.54A

و هر یک کیلو وات در حالت سه‌فاز برابر است با 1.8 آمپر. یعنی 1KW=1.8A

برای تبدیل کاوا به آمپر در حالت سه‌فاز هر کاوا را در عدد 1.45 ضرب میکنیم. یعنی 1KVA=1.45A

همچنین هر کاوا برابر 0.8 کیلووات یا 800 وات است.

سپس، مقادیر به‌ دست آمده از حالت تک فاز را تقسیم بر ۳ و با مقدار به دست آمده از دستگاه‌های سه فاز جمع می‌کنیم. عددی که به دست می آید میزان آمپر مورد نیاز ما را نشان می‌دهد. در مرحله آخر باید آمپر را به کیلووات یا کاوا تبدیل کنیم تا توان دیزل ژنراتور مورد نظر خود را انتخاب کنبم.

KW= A / 1.8
KVA= A / 1.44

نکته: دستگاه‌هایی مانند پمپ‌ها و آسانسورها که موتور الکتریکی دارند در لحظه استارت به توان بیشتری نیاز دارند.

در موتورهای الکتریکی با راه‌اندازی مستقیم ضریب 2.5 و ستاره مثلث ضریب 1.7 اعمال شود ولی در موتورهای الکتریکی با راه‌اندازی سافت درایو یا همان اینورتر ضریب 1 در نظر گرفته شود.

هرگونه خطا در این محاسبات ممکن است منجر به انتخاب دستگاهی شود که نه‌ تنها قادر به تأمین برق مورد نیاز نخواهد بود، بلکه می‌تواند باعث اختلال در عملکرد دستگاه ها و لوازم حساس و حتی خسارات مالی شود. پس در عملیات محاسبه دقت کافی را داشته باشید.

در آخر نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که بعد از محاسبه توان مورد نیاز خود، به دلیل آینده نگری و احتمال اضافه کردن لوازم برقی جدید و در نظر گرفتن افت توان دستگاه بر اثر عوامل مختلف مثل دمای محیط و ارتفاع از سطح دریا باید دستگاهی با 30 الی 40 درصد توان بیشتر انتخاب شود. در کل باید دستگاهی با بیش از توان مورد نیاز خود انتخاب کرد، به دلیل اینکه نباید از کل ظرفیت ژنراتور دیزلی استفاده کرد، اگر دستگاه با کل توان کار کند طول عمر آن کم می‌شود و سلامت دستگاه به خطر می‌افتد.


ابعاد و وزن

ابعاد و وزن

ابعاد و وزن دیزل ژنراتور از جنبه‌های مهم در انتخاب و خرید این دستگاه به شمار می‌روند. این عوامل به طور مستقیم بر فرآیند نصب، حمل‌ونقل، بهره‌برداری و حتی هزینه‌های عملیاتی تأثیر گذار هستند.

وزن دستگاه تأثیر زیادی بر هزینه‌ و سهولت حمل‌ونقل دارد. دستگاه‌های سنگین معمولاً برای جابه‌جایی نیاز به تجهیزات خاص مانند جرثقیل‌های بزرگ و گران قیمت دارند که ممکن است هزینه اضافی را به بار آورد. همچنین، در صورتی که دستگاه قرار است در مکان‌هایی با دسترسی محدود یا در مناطق دشوار نصب شود، وزن دستگاه می‌تواند عامل محدود کننده‌ای باشد. از این رو انتخاب دستگاهی با وزن مناسب امری مهم و ضروری است.

ابعاد دستگاه باید با فضای نصب تطابق داشته باشد. برخی از ژنراتورها ممکن است فضای زیادی برای نصب نیاز داشته باشند و در صورت عدم توجه به ابعاد دستگاه، مشکلاتی نظیر محدودیت در نصب یا عدم امکان تهویه مناسب پیش خواهد آمد. علاوه بر این، محل نصب باید به‌گونه‌ای باشد که دسترسی به آن برای تعمیر و نگهداری آسان باشد. لذا بررسی فضای موجود در محل پیش از خرید و انتخاب ژنراتوری با ابعاد مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است.


برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ابعاد و استاندارد اتاق دیزل ژنراتور مراجعه کنید.


سوخت مصرفی

مصرف سوخت

بررسی میزان مصرف سوخت دستگاه می‌تواند تأثیر زیادی بر هزینه‌های جاری شما داشته باشد. دستگاه‌هایی که میزان مصرف سوخت پایین‌تری دارند، هزینه‌های کمتری برای شما به‌ همراه خواهند داشت. توجه به ظرفیت مخزن سوخت و مدت زمان کارکرد دستگاه با یک باک پر، می‌تواند نکته مهم دیگری باشد که در زمان خرید باید به آن دقت کرد. دستگاه‌های با ظرفیت مخزن سوخت بزرگ‌تر، نیاز به دفعات سوخت‌گیری کمتری دارند که همین ویژگی استفاده از آن را آسان می‌کند.


برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله میزان مصرف سوخت در دیزل ژنراتور مراجعه کنید.


نوع استفاده از دستگاه

ژنراتور های گازوئیلی بر اساس نوع استفاده در سه گروه زیر قرار می‌گیرند.

اضطراری standby

این دستگاه بیشتر برای مواقع اضطراری و قطعی برق استفاده می‌شود و مناسب برای کاربردهای خانگی و برق پشتیبان است. ژنراتور امرجنسی یا استندبای برای تامین برق در مواقع ضروری در ساعات کاری زیر 8 ساعت طراحی شده‌اند.

دائم prime

دستگاه‌های پرایم طوری طراحی شده اند که به عنوان منبع برق اصلی استفاده شوند. این دستگاه‌ها می‌توانند حدود 8 تا 10 ساعت در طول شبانه روز کار کنند. قدرت آنها نیز در مدت‌‎زمان کارکرد 90% توان نامی خواهد بود. منظور از توان نامی، عددی است که به میزان 10% کمتر از توان اضطراری یا حداکثر قدرت است.

پیوسته Continuous Base Load

این دستگاه طوری طراحی شده که بتوان از آن برای ساعات طولانی استفاده کرد. اصطلاح مصرف پیوسته به معنای استفاده از ۶۰ تا 70 درصد توان نامی دستگاه است که زمان استفاده پیوسته برای یک روز کاری معادل 10 تا ۱۵ ساعت تعریف شده است. این نوع دستگاه امکان اضافه بار 10% برای یک ساعت کار در هر 12 ساعت برای موقعیت های ضروری را دارد.


شرکت و کشور سازنده

برند و کشور تولید کننده موتور و ژنراتور بیشترین تاثیر در کیفیت دستگاه را دارند. سعی کنید از برندهای معتبر مانند بادوین، ولوو، موتورسازان، کامینز، تلک و سایر شرکت‌های معروف در این حوزه استفاده کنید تا از کیفیت و طول عمر بالای دستگاه بهره مند شوید. اکثرا در این حوزه کشورهای اروپایی و آمریکایی کیفیت بالاتری را ارائه می‌دهند. ولی بعضا برندهای ایرانی و برخی برندهای چینی هم از کیفیت بالایی برخوردار هستند.


میزان صدا

میزان صدا

میزان صدای تولیدی دستگاه یکی از فاکتورهای مهمی است که باید به آن توجه شود. این مورد را در نظر داشته باشید که صدای دستگاه به‌ خصوص در مناطق مسکونی و اماکن آرام مانند بیمارستان، بانک، و ادارات مختلف بسیار مهم است. دستگاه انتخابی شما هر چه صدای کمتری تولید کند، مزاحمت کمتری برای همسایگان ایجاد می‌کند.

اگر صدای تولیدی دستگاه برای شما مهم نیست می‌توانید از مدل‌های بدون کانوپی استفاده کنید. در غیر این صورت حتما دستگاه خود را به اتاقک سایلنت یا کانوپی و منبع اگزور دوجداره مجهز کنید.


برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله کانوپی چیست و چه کاربردی دارد؟ مراجعه کنید. 


امکانات و آپشن های اضافی

در موقع انتخاب ژنراتور دیزلی به امکانات و تجهیزات اضافی که روی آن قرار می‌گیرد توجه کنید. زیرا این آپشن‌ها باعث افزایش بهره‌وری و بهبود عملکرد دستگاه می‌شوند. از جمله مهم‌ترین و رایج ترین تجهیزات اضافی می‌توان به برد کنترلر، تابلو برق ATS، کانوپی سایلنسر، پیش‌گرمکن، اینترکولر، سردکن روغن، توربوشارژ یا سوپر و چرخ برای دستگاه اشاره کرد.

در مجموع، انتخاب دیزل ژنراتور با آپشن‌ها و امکانات اضافی مناسب می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر کارایی، بهره‌وری و طول عمر دستگاه داشته باشد.


گارانتی و خدمات پس از فروش

گارانتی و خدمات پس از فروش یکی از موارد مهم در موقع انتخاب محصول است. اگر می‌خواهید هنگام خرابی دستگاه نگران تعمیر و تامین لوازم یدکی نباشید از محصولاتی استفاده کنید که گارانتی و خدمات پس از فروش دارند. همچنین سعی کنید دستگاه را از فروشگاهی مطمئن و مجرب مانند شرکت آبادیزل تهیه کنید تا خدمات خوبی دریافت کنید. پشتیبانی فنی، تامین لوازم و قطعات یدکی و وجود گارانتی معتبر از عواملی هستند که در انتخاب نهایی باید به آن‌ها توجه کرد. بدون گارانتی و خدمات پس از فروش، بهره‌برداری موثر از دستگاه کمی سخت خواهد شد.


هزینه تمام شده دستگاه

هزینه تمام شده دستگاه

هزینه تمام شده دستگاه تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت و طول عمر آن دارد. هر چه کیفیت قطعات به کار رفته بیشتر باشد قیمت دستگاه بالاتر می‌رود. یکی دیگر از دلایل قیمت بیشتر، می‌تواند این باشد که دستگاه امکانات و آپشن‌های بیشتری نسبت به سایر مدل‌ها دارد. به عنوان مثال یک برند اروپایی، آمریکایی یا حتی ایرانی به دلیل کیفیت قطعات بالاتر و داشتن تکنولوژی‌های پیشرفته‌تر نسبت به برندهای چینی از قیمت بالاتری برخوردار هستند. برای استعلام قیمت روز محصولات با واحد فروش مجمعه آبادیزل تماس حاصل فرمایید.


در نهایت خرید و انتخاب ژنراتور دیزلی متناسب با نیاز خود، یک مبحث بسیار پیچیده و تخصصی است. زیرا باید عوامل و فاکتورهای مختلفی را بررسی کنید تا بتوانید دستگاه مناسب با نیاز خود خریداری کنید. با انتخاب دستگاه مناسب، می‌توانید از مزایای آن برای سال‌های متوالی بهره‌مند شوید و از هزینه‌های گزاف در بلندمدت جلوگیری کنید.

در این مقاله به نکات مهم در خرید ژنراتور دیزلی پرداختیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و توانسته باشیم سوالات ذهنی خود را برطرف کرده باشیم. برای گرفتن مشاوره رایگان هنگام خرید محصول با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید.

faq

با توجه به لوازم برقی و وسایلی که می‌خواهید برق آن را تامین کنید باید انتخاب کنید که دستگاه شما تکفاز یا سه‌فاز باشد. معمولا برای مصارف خانگی و اداری تجاری از مولد برق تکفاز استفاده می‌کنند.

در مقابل برای روشن کردن تجهیزات و ابزارهای صنعتی از دستگاه های سه‌فاز استفاده می‌کنند.

همچنین بخوانید
پارالل کردن دیزل ژنراتور، به فرآیندی گفته می‌شود که در آن دو یا چند دستگاه الکتریکی، از جمله ترانسفورماتورها و ژنراتورها، به گونه‌ای به هم متصل می‌شوند که به طور همزمان و هماهنگ کار کنند. این عمل به منظور افزایش قابلیت اطمینان سیستم، افزایش ظرفیت انتقال توان و بهبود بهره‌وری انرژی انجام می‌شود. در این مقاله به جزئیات کامل این سیستم می‌پردازیم.
دیزل ژنراتور چیست | دیزل ژنراتور که از ترکیب موتور دیزل، ژنراتور (مولد الکتریکی) و بخش‌های دیگر ساخته شده است، ابزاری برای تامین برق در شرایط مختلف است که در انواع بزرگ، کوچک، خانگی، صنعتی، سه فاز و تکفاز وجود دارد. در ادامه با ژنراتور گازوئیلی، کاربرد و اجزای اصلی این دستگاه مولد برق آشنا خواهید شد.
سیستم اگزوز دیزل ژنراتور یکی از بخش‌های حیاتی برای عملکرد صحیح این دستگاه‌ها به حساب می‌آید. وظیفه اصلی این سیستم، هدایت گازهای ناشی از احتراق به خارج از موتور و کاهش آلودگی‌های تولیدی است. در این مقاله به بررسی کامل این سیستم می‌پردازیم.
سیستم AVR یا تنظیم کننده ولتاژ در دیزل ژنراتور چه نقشی دارد؟ در این مقاله با آموزش نصب تثبیت کننده ولتاژ، نقشه و نحوه تست سیستم AVR به طور کامل آشنا می‌شویم و نقش آن در دیزل ژنراتور را بررسی می‌کنیم.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: