بهترین دیزل ژنراتور برای دیتاسنتر، باید تضمین کننده پایداری و جلوگیری از قطعی برق، در دیتاسنترها یا مراکز جمعآوری داده ها باشد. در این مقاله نقش دیزل ژنراتور را به عنوان منبع برق اضطراری برای دیتاسنتر شرح میدهیم.
فاکتور مهم در انتخاب دیزل ژنراتور برای دیتاستر
مزایای استفاده از دیزل ژنراتور در دیتاسنتر
نحوه عملکرد دیزل ژنراتور برای دیتاسنتر
نکات مهم قبل از نصب دیزل ژنراتور در مرکز داده
نکات مهم در محافظت از ژنراتورهای دیتاسنتر
حالت های عملکرد ژنراتور در دیتاسنتر
فاکتور مهم در انتخاب دیزل ژنراتور برای دیتاستر
کدام کارکرد را برای انتخاب در نظر بگیریم؟ هر کدام از ژنراتورها کارکردهای مختلفی دارند که بسته به شرایط و نیازتان میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. در ادامه انواع این مدلها را به شما معرفی میکنیم تا از بهترین دیزل ژنراتور برای دیتاسنتر برخودار شوید.
کاربری دائم کار (COP)
این دستگاه ها به طور دائم و بدون وقفه در حال تامین برق مورد نیاز برای دیتاسنتر هستند. این نوع دستگاه میتواند در مدت زمان طولانی و با توان پایین کار کند.
کاربری اضطراری آماده بکار (ESP)
کاربری اضطراری آماده بکار، از این دستگاه به عنوان یک منبع برق پشتیبان استفاده میشود تا در مواقع اضطراری و قطع برق اصلی شروع به کار کند. در این نوع کاربری دستگاه از توانایی کارکرد با توان بالا در مدت زمان کوتاه برخوردار است.
کاربری پرایم (PRP)
در کاربری پرایم، به طور مداوم از دستگاه برای تامین برق استفاده میشود. این نوع دستگاه ها از توانایی کارکرد در مدت زمانهای طولانی و با توان متوسط برخوردار هستند.
برند محصول
در هنگام خرید به برند دستگاه دقت نمایید برند ولوو پنتا و کامینز محصولات اروپایی، با کیفیت و با دوامی هستن که می تواند نیاز های کاربران را فرآهم سازند. دیزل ژنراتور بادوین از بهترین برند های میان رده ای بازار است که با توجه به کیفیت بالای آن قیمت مناسبی دارد. دیزل ژنراتور تلک و استریم و RMP با توجه به قیمت نسبتا ارزان این این برند ها جزو پر فروش ترین های بازار به حساب میآیند.
خطرات قطع برق در مرکز داده
اگر زمانی برق متصل به سرور دچار نوسان و یا قطعی کامل شود دیگر هارد سرور نمیتواند اطلاعات را در خود ذخیره نماید. در صورت قطع برق و نبود برق پشیبان عملکرد دیتاسنترها متوقف شده که این امر سبب از بین رفتن دادههای هارد دیسک و حذف آن ها میشود.
از مهمترین مشکلاتی که در صورت قطعی برق، دیتاسنترها را تهدید میکند، موارد زیر هستند.
- خرابی تجهیزات
- از دست رفتن اطلاعات هارد دیسک
- از دست دادن مشتریان به دلیل قطعی مکرر سرویسها
دیزل ژنراتور دیتاسنتر DCC
مراکز داده نقشی کلیدی در چشم انداز دیجیتال امروزی ایفا می کنند و به عنوان ستون فقرات برای ذخیره و پردازش حجم وسیعی از اطلاعات عمل می کنند. ژنراتورهای دارای رتبه DCC به طور خاص برای پاسخگویی به نیازهای برق مداوم مراکز داده بدون وقفه طراحی شده اند. آنها یک منبع برق پشتیبان قابل اعتماد را برای اطمینان از عملکرد بدون خطا در هنگام قطع یا شرایط اضطراری فراهم میسازند.
نکات مهم قبل از نصب دیزل ژنراتور در مرکز داده
مهمترین نکاتی که قبل از نصب ژنراتور گازوییلی برای دیتاسنتر باید رعایت شوند.
- برند و رتبه دستگاه گازوئیلی
- بار کل توان چقدر است
- نوع سوخت مورد نیاز شما گازوئیل یا گاز
- محل نصب دستگاه
- میزان کارکرد دستگاه
- حدود انتشار سوخت مصرف شده در منطقه شما چقدر است
- زمان استارت برای سیستم ژنراتور چقدر است
نحوه عملکرد دیزل ژنراتور برای دیتاسنتر
عملکرد این دستگاهها به گونهای است که در هنگام تشخیص قطعی در جریان برق توسط سنسورهای حساس و خاص، دستگاه بلافاصله به صورت خودکار روشن میشود. سیستم برق اضطراری در دیتاسنترها معمولا شامل ژنراتور اضطراری، UPS و تابلوی برق ATS است. تابلو برق توسط موتور ژنراتور و برق شهر تغذیه میشود. به علت حساسیت بالا در دیتاسنتر جریان برق نباید قطع شود. عملکرد یو پی اس آنلاین به این صورت است که در زمان قطع برق شهر، یکسو کننده از مدار خارج شده و باتری جریان برق را بدون تغییر نگه میدارد.
مزایای استفاده از دیزل ژنراتور در دیتاسنتر
از مزایا و ویژگی های مهم این مولدهای برق اضطراری می توان به موارد زیر اشاره نمود.
کاهش هزینههای عملیاتی
استفاده از این ژنراتور گازوییلی در دیتا سنترها میتواند به کاهش هزینههای عملیاتی مربوط به تامین برق منجر شود. یعنی افراد میتوانند با هزینههای کمتر، دستگاهی بهتر برای تامین برق دیتاسنتر در مواقع ضروری تهیه کنند.
عملکرد پایدار در طولانی مدت
این دستگاه ها از مواد مرغوب و بسیار با کیفیت ساخته میشوند. از این رو از مقاومت و طول عمر مفید بالایی برخوردار هستند. به دلیل طراحی مقاوم این دستگاه ها عملکرد پایداری طولانی مدت در دیتاسنترها به وجود میآید.
انعطافپذیری در تامین برق
این دستگاه ها به دلیل قابلیت حمل و نقل آسان و نیاز به مساحت کم، انعطافپذیری بالایی در تامین برق دارند. با نصب چندین دستگاه میتوان مطمئن شد که در صورت قطع برق، نیازهای انرژی دیتاسنتر به درستی تامین میشود.
نکات مهم در محافظت از ژنراتورهای دیتاسنتر
ژنراتور گازوییلی به عنوان منبع برق جایگزین، نقش حیاتی در تامین برق در مواقع ضروری ایفا میکند. نکاتی که برای حفاظت از این دستگاه ها لازم است شامل موارد زیر میشود.
نگهداری پیشگیرانه
نگهداری پیشگیرانه باید در حداقل دو بار انجام شود. اگر نصب ژنراتور را به عنوان یک کار حیاتی برای تجارت میبینید، بهتر است یک برنامه تعمیر و نگهداری با مهلتهای مشخص برنامه ریزی کنید.
مانیتورینگ
سیستم های مانیتورینگ اتاق سرور استاندارد میتواند یک سازمان را از خطرات احتمالی که در شبکهها از نظر سخت افزاری و نرم افزاری بروز پیدا میکند را آگاه کند. شما باید به این مسئله توجه داشته باشید که این سیستمها با یکدیگر کاملا متفاوت هستند. این مساله صحیح است که این سیستمها هم میتوانند ترافیک شبکه را کنترل نمایند.
تست و نگهداری منظم
دستگاه را هر چند وقت یکبار به صورت مرتب تست و آزمایش کرده، تا باعث کاهش و جلوگیری از احتمال رخداد خرابی یا از کار افتادگی در شبکه باشید.
حالت های عملکرد ژنراتور در دیتاسنتر
عملکرد دیزل ژنراتور با دیتاسنترها به دو حالت عادی و اضطراری است. در ادامه کارکرد هر کدام را توضیح میدهیم.
حالت عادی normal state
جایی است که مراکز داده از طریق خدمات ارائه شده کار میکنند. در حالت عادی، برق شهری از طریق ATS (سوئیچ انتقال خودکار) به تابلو هدایت میشود.
حالت اضطراری emergency mode
در صورت داشتن امکانات کافی زنجیرهای از رویدادها رخ میدهد:
- ژنراتور اضطراری روشن میشود.
- UPS برق امنیت و مرکز داده را تأمین میکند.
- انتقال یو پی اس به عملکرد عادی و مرکز داده و امنیت توسط یک ژنراتور اضطراری تأمین میشود.
- هنگامی که برق عادی از سر گرفته میشود، سوئیچ انتقال خودکار برق را به برق هدایت میکند و بارهای بحرانی و غیر بحرانی تغذیه میشوند.
- تابلو برق را به بارهای بحرانی و غیر بحرانی هدایت میکند.
- این زنجیره از رویدادها تضمین میکند که هیچ وقفهای در برق مرکز داده یا امنیت وجود ندارد تا مرکز داده بتواند به طور عادی به کار خود ادامه دهد.
DCP | COP | PRP | ESP | کاربری |
ثابت و متغیر | ثابت | متغیر | متغیر | منحنی بار |
100% | 100% | 70% | 70% | توان خروجی |
نامحدود | نامحدود | نامحدود | 200 ساعت | ساعت کارکرد سالانه |
ندارد | ندارد | 10% | ندارد | قابلیت اضافه بار |
شرایط کاربری مطابقت با UPTIME TIER STANDARD زیر است.
DCP
به علت وابستگی به در دسترس بودن برق شبکه، برای Tier lll و Tier lV مناسب نیست.
COP
برای Tier lll و Tier lV قابل استفاده است. اما امکان اورسایز شدن با کارکرد موتور در حالت کم باری وجود دارد.
PRP
به دلیل محدویت توان خروجی از لحاظ اقتصادی برای، Tier lll و Tier lV مناسب نیست.
ESP
به دلیل محدویت زمانی فقط برای Tier lll و Tier ll استفاده میشود.
امیدوارم که مقاله بهترین دیزل ژنراتور برای دیتاسنتر مورد پسند شما عزیزان قرار گرفته باشد برای خرید و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده بالای سایت تماس بگیرید.
در صورت قطعی برق، دیزل ژنراتور به شارژ شدن باتری یو پی اس کمک میکند تا برق در دیتاسنتر دائما در جریان باشد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید