شرکت بازرگانی مهندسی آبادیزل

تفاوت دیزل ژنراتور با UPS

تفاوت دیزل ژنراتور با UPS در این مقاله بررسی خواهد شد. یو پی اس های (لاین اینتر اکتیو Line Interactive) دارای تثبیت ولتاژ هستند.

دستگاه یو پی اس ups قادر به حل تمام مشکلات برقی از قبیل (افزایش و کاهش ولتاژ Voltage increase-Voltage drop) (نوسانات فرکانسی Frequency fluctuations) نویز و بسیاری از مشکلات دیگر است.


تفاوت یو پی اس و دیزل ژنراتور از لحاظ کاربرد

اجزای یو پی اس UPS

مزایای یو پی اس نسبت به آلترناتور

استفاده همزمان از آلترناتور و یو پی اس

UPS مناسب برای ژنراتور

ویژگی سیستم یو پی اس

سازگاری یو پی اس و ژنراتور

مقایسه آلترناتور و یو پی اس


برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به دیزل ژنراتور چیست کلیک کنید.


تفاوت یو پی اس و دیزل ژنراتور از لحاظ کاربرد

یو پی اس, UPS یک منبع تغذیه بدون وقفه است. این دستگاه الکترونیکی برق لوازم برقی مشتری را در صورت قطع برق تامین می کند و در این حالت پس از برقراری برق شهری وظیفه کنترل و حفظ برق شبکه را بر عهده دارد. علاوه بر این، این دستگاه از پخش صدا و اختلال در دستگاه های حساس کاربر جلوگیری می کند. آلترناتورها را می توان مانند UPS به عنوان منبع تغذیه استفاده کرد. اما تفاوت هایی وجود دارد. هدف اصلی هر دو سیستم UPS و آلترناتور تامین برق پشتیبان در صورت قطع ناگهانی برق است. به همین دلیل، ما هر دو را جزء سیستم های برق اضطراری در نظر می گیریم.

دیزل ژنراتورها و یو پی اس ها در کشور ما تنها به یک دلیل خاص مورد استفاده قرار می گیرد و سیستم برق رسانی همواره به صورت مداوم کار می کند و در برخی مواقع که قطعی برق است مشکلات زیادی به وجود می آید. در واقع بارزترین تفاوت یو پی اس (UPS) و آلترناتور در نحوه برق رسانی و تبدیل انرژی Energy Conversion است. در ادامه به تفاوت دیزل ژنراتور با UPS اشاره خواهیم کرد.

کاربرد یو پی اس

اجزای یو پی اس UPS

یو پی اس ها به عنوان منبع تغذیه (Power supply) اضطراری شناخته می شوند و ظرفیت و کارایی آن ها تنها در صورت قطع برق مشخص می شود. اما برای این که یک سیستم شبکه برق پایدار و بدون نوسانات و نویز باشد باید همزمان از آلترناتور و یو پی اس استفاده کنیم.

باتری

به طور کلی می‌توان باتری را سلول یا یک پَک شیمیایی تعریف کرد که در مواقع نیاز، می‌تواند انرژی شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل کند. باتری با انجام واکنش‌هایی شیمیایی درون خود، انرژی شیمیایی موجود را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. ذخیره سازی انرژی الکتریکی و بهره گیری به عنوان منبع انرژی الکتریکی در یو پی اس استفاده می شود.

اینورتور

وظیفه اینورترها کنترل سرعت موتورهای جریان متناوب است. بدون اینورتر Inverter، توان و گشتاور موتور کاهش می‌یابد. اینورترها در ظرفیت‌های مختلف ساخته می‌شوند و به منظور تبدیل جریان مستقیم به متناوب استفاده می شود.

شارژر

شارژ کردن باتری یو پی اس و تبدیل جریان متناوب به مستقیم توسط شارژر صورت می گیرد.

یکسوساز یا رکتیفایر

برای تبدیل کردن جریان متناوب ورودی به جریان مستقیم، یکسوساز (Rectifier) جریان متناوب را به جریان مستقیم تبدیل می‌کند.

برای تبدیل نمودن جریان متناوب ورودی به جریان مستقیم. (Rectifier) یکی از پرکاربردترین مدارها در الکترونیک است.

تقریباً همه دستگاه‌ های الکترونیکی با جریان مستقیم دی سی کار می‌کنند.

معمولا دسترسی مستقیم به منابع (دی سی DC) محدود است و عمده انرژی وسایل برقی از پریزهای برق جریان متناوب (ای سی AC) تأمین می‌شود.

اجزای یو پی اس UPS


بیشتر بخوانید: برق اضطراری چیست؟


مزایای یو پی اس نسبت به دیزل ژنراتور

به طور کلی اگر بخواهیم به مقایسه و تفاوت دیزل ژنراتور با UPS بپردازیم باید بگوییم که آلترناتورها ممکن است در مدتی کوتاهی پس از بهره برداری و یا در ابتدای کار نویز بر روی مدارها و سیستم های کامپیوتری داشته باشند.

یو پی اس UPS کاربردهای بانکی Bank ، اداری و شرکتی Administrative and corporate ، یو پی اس هاد می توانند نویز های وارده بر جریان برقی که حتی ربطی به دستگاه تولید انرژی ندارد را نیز تامین کنند.

این دستگاه ها هندلینگ خاص و عجیبی ندارند، ذخیره برق با توجه به میزان ولتاژ و همچنین توان کار در ابعاد و مقادیر مختلف به فروش می رسد و شما می توانید هر یک از این مدل ها را با توجه به برند و میزان انتخاب کنید.

با توجه به نوع ذخیره و تبدیل به برق متناوب، حتی اگر منطقه شما هم برق ناپایدار و نوسان داری داشته باشد، این مشکل توسط سیستم یو پی اس حل می شود.

استفاده همزمان از ژنراتور و یو پی اس

با وجود اینکه آلترناتور مستقیما برق مورد نیاز تجهیزات را تامین می کند، ولی برق تولیدی توسط آن لزوما تمیز نیست و دارای نوسانات ولتاژ است. بنابراین استفاده از این دستگاه برای تامین توان الکتریکی تجهیزات حساس می تواند ریسک نگهداری از تجهیزات را بالا ببرد. برای رفع این مشکل می توان از یو پی اس برای پاکسازی توان الکتریکی ژنراتور استفاده کرد. یو پی اس در کنار آلترناتور (که دائما باطری های بکاپ یو پی اس را شارژ می کند) می تواند در مواقع قطعی برق برای مدتی طولانی برقی پایدار و تمیز تحویل دهد.

UPS مناسب برای ژنراتور

آلترناتور معمولا نوساناتی روی ولتاژ و فرکانس خروجی ایجاد می کند و اگر بیشتر از محدوده مورد پذیریش دستگاه یو پی اس شود، مشکل تامین توان بارها ایجاد شده و در نهایت باطری های شما خالی خواهند شد. این مشکل در یو پی اس های آفلاین و لاین اینتراکتیو معمول است. با توجه به عملکرد یو پی اس آنلاین، پیشنهاد می شود از این نوع یو پی اس برای اتصال به آلترناتور استفاده کنید. بنابراین در هنگام خرید یو پی اس نوع آنلاین را انتخاب کنید. یو پی اس آنلاین نوسانات دامنه و فرکانس ولتاژ آلترناتور را فیلتر می کند و برق تمیز AC را به تجهیزات تحویل می دهد.

در صورتی که لحظه ای اتصال زمین دستگاه یو پی اس یا تجهیزاتی که یو پی اس به آنها برقرسانی می کند قطع شود ممکن است فاجعه ای رخ دهد. جریان هایی که معمولا از طریق یو پی اس به زمین می رسیدند می توانند راه دیگری برای رسیدن به زمین پیدا کنند مثل کابل های شبکه یا دستگاه های دیگری که در طول مسیر وجود دارند.

ویژگی سیستم یو پی اس

  • یو پی اس به دلیل اندازه های کوچک تر آن، معمولا قابل حمل است.

  • اساس کار UPS، تبدیل جریان DC (ذخیره شده در باتری های یو پی اس) به جریان AC متناوب است. هنگامی که شرایط به حالت نرمال برگشت، UPS توسط شارژر داخلی خود باتری ها را شارژ می کند.

  • زمان راه اندازی یک یو پی اس، بسیار سریع می باشد و در چند میلی ثانیه (زمانی نا محسوس برای تجهیزات) وارد مدار می شود.

  • درونِ یو پی اس سویچ های اتوماتیک وجود دارند که به محض وقوع هرگونه قطعی یا نوسان شدید در برق ورودی سریعا UPS را جایگزین برق AC می کنند.

  • یو پی اس هنگام کار کردن هیچ گونه ماده ی سمی تولید نمیکند و بدون هرگونه سر و صدا به کار خود ادامه می دهد.

  • یو پی اس ها نیز در انواع تک فاز و سه فاز وجود دارند.

  • قدرت پشتیبانی ای سیستم، بستگی به ظرفیت و تعداد باتری یو پی اس دارد. این زمان می تواند بین ۱ تا X دقیقه باشد.

سازگاری یو پی اس و ژنراتور

معمولا یو پی اس ها به عنوان منبع تغذیه Power supply اضطراری شناخته می شوند و ظرفیت و کارایی آنها تنها در صورت قطع برق مشخص می شود و معتقدند که نیازی به یو پی اس هایی ندارند که دارای ژنراتور یا بدون آن باشند.

برای اینکه یک سیستم شبکه برق بدون نویز و نوسانات و پایدار و آنلاین داشته باشیم باید همزمان از (یو پی اس و آلترناتور) استفاده کنیم.

مقایسه ژنراتور ها و یو پی اس ها

مقایسه ژنراتور ها و یو پی اس ها

یو پی اس ها UPS و دیزل ژنراتورها diesel generator در کشور ما تنها به یک دلیل خاص مورد استفاده قرار می گیرد و سیستم برق رسانی همواره به صورت مداوم کار می کند و در برخی مواقع که قطعی برق است مشکلات زیادی به وجود می آید. در ادامه به تفاوت دیزل ژنراتور با UPS اشاره خواهیم کرد.

  • باتری های یو پی اس در درجه اول باتری های سرب اسید سیلد هستند.

  • این نوع مشخصات بسیار خوب و طول عمر بالایی دارند.

  • عمر باتری کوتاه است و در نتیجه یو پی اس به باتری های کوچکتر، ارزانتر و طولانی تری نیاز دارد.

  • نیازی به سرویس و نگهداری ندارند، اما قیمت این نوع باتری ها بسیار گران است.

  • یو پی اس ها برای تامین برق در صورت قطع برق به باتری ها متکی هستند.

  • یو پی اس ها با آلترناتور استفاده می شود. زیرا با استفاده از ژنراتور تا زمانی که سوخت داخل مخزن ژنراتور وجود داشته باشد می توانیم برق تولید کنیم.

  • معمولا در صورت استفاده همزمان از ژنراتور و یو پی اس کمبود برق جبران شده و هرگونه نوسانات و نویزهایی که به نرم افزار و سخت افزار کاربران آسیب وارد کند رفع خواهد شد.

faq

  • یو پی اس به دلیل اندازه های کوچک تر آن، معمولا قابل حمل است.
  • درونِ یو پی اس سویچ های اتوماتیک وجود دارند که به محض وقوع هرگونه قطعی یا نوسان شدید در برق ورودی سریعا UPS را جایگزین برق AC می کنند.
  • یو پی اس هنگام کار کردن هیچ گونه ماده ی سمی تولید نمیکند و بدون هرگونه سر و صدا به کار خود ادامه می دهد.
  • یو پی اس ها نیز در انواع تک فاز و سه فاز وجود دارند.
  • قدرت پشتیبانی ای سیستم، بستگی به ظرفیت و تعداد باتری یو پی اس دارد. این زمان می تواند بین ۱ تا X دقیقه باشد.

همچنین بخوانید
بوستر پمپ دستگاه یکپارچه اي متشکل از یک یا چند پمپ است که بطور موازي به یکدیگر ملحق شده اند که با کاهش فشار سیستم یک یا چند پمپ بصورت نوبتی وارد مدار میشوند وبا افزایش فشار نیز یک یا چند پمپ به همان ترتیب ازمدار خارج می‌شوند.
تعمیر و نگهداری بوستر پمپ دارای اهمیت بالایی است چرا که باعث طول عمر بالای این پکیج ها میشود. یکی از مشکلاتی که درسیستم آبرسانی شهري وآب مصرفی ساختمانها وجود دارد تنظیم فشار آب داخل لوله ها است و بوستر پمپ در حل این مشکل کمک می‌کند. برای داشتن بوستر پمپی سالم با طول عمر بالا در این مقاله با ما همراه شوید.
بوستر پمپ متشکل از تعدادی پمپ در کنار هم بوده و یکی از تجهیزات مورد نیاز برای آبرسانی به ساختمان‌ها و مجتمع‌های چند طبقه مسکونی، اداری، تجاری و …است. اگر قصد خرید بوستر پمپ را دارید و نیاز به اطلاعات
پمپ‌ آب خانگی در دسته پمپ‌های پرمصرف قرار دارد. با توجه به افزایش روز افزون ساختمان‌های بلند و برج‌ها، استفاده از پمپ‌ها جهت پمپاژ و انتقال آب گسترش یافته است. بنابراین مشکلات سیم پیچی الکتروموتور پمپ آب بسیار است. ساختار الکتروموتور ها بسیار ساده است و مهم ترین بخش آنها سیم پیچی آنها میباشد که استفاده از سیم مسی مرغوب میتواند بازدهی آنها را افزایش دهد. در این مقاله صفر تا صد آن را بررسی میکنیم.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: