شرکت بازرگانی مهندسی آبادیزل

باتری دیزل ژنراتور

باتری دیزل ژنراتور یک قطعه مهم جهت راه اندازی و عملکرد این دستگاه است. این قطعه وظیفه تأمین برق مورد نیاز برای راه اندازی ژنراتور برق دیزلی را بر عهده دارد. در ادامه بصورت کامل باتری ژنراتور را بررسی خواهیم کرد.


در ادامه خواهید دید:

آشنایی با باتری دیزل ژنراتور

انواع باتری ژنراتور

تفاوت باتری اتمی و اسیدی

نقش باطری ژنراتور

نگهداری و مراقبت از باتری

مشخصات فنی باتری دیزل ژنراتور

تعویض باطری ژنراتور

عوامل تاثیرگذار در سایزینگ باتری ژنراتور

شارژر باتری دیزل ژنراتور


آشنایی با باتری دیزل ژنراتور

آشنایی با باتری دیزل ژنراتور

باتری دیزل ژنراتور یک منبع الکتریکی و سیستم تولید برق است که جهت مصرف کننده های دیزل ژنراتور استارت، برد کنترلر و ... استفاده می‌شود. این باطری با تبدیل انرژی شیمیایی به الکتریکی، منبع اصلی تأمین برق و راه‌اندازی موتورهای دیزلی است. این باتری ها در سیستم های اضطراری و تامین برق موقت حائز اهمیت است.

انواع باتری دیزل ژنراتور

انواع باتری دیزل ژنراتور

دو نوع باتری ژنراتور دیزلی وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم:

باتری نیکل کادمیوم (باتری اتمی)

از ترکیب شیمیایی نیکل اکسید هیدروکسید و کادمیوم هیدروکسید و الکترولیت پتاسیم هیدروکسید تشکیل می‌شود. دارای حافظه شارژ بوده و با دوره‌های شارژ و دشارژ بالا به خوبی مقاومت نشان می‌دهد.. و در برخی سیستم‌های دیزل ژنراتور به منظور تأمین برق جهت راه اندازی دیزل ژنراتور استفاده می‌شود. این باطری‌‌ها، توانایی انحلال کمتری نسبت به بقیه باطری‌ها دارد یعنی زمانی که در حالت استراحت هستند، کمتر تخلیه می‌شوند و انرژی آن اتلاف کمتری دارد.

باطری‌های NiCd از یک سیستم حرارتی برای حفاظت برخوردار بوده که در شرایط دمایی بالا به آنها مقاومت می‌کند و از خطرات ناشی از حرارت زیاد جلوگیری می‌کند.

باتری اسیدی (سرب - اسید)

با استفاده از سرب و اسید گوگردی (سولفوریک اسید) برای راه‌اندازی اولیه موتور در ژنراتور استفاده می‌شود. از قدیمی ترین و رایج ترین باطری ها بوده و کاربردهای بسیاری از جمله استفاده در دستگاه‌های خودرویی و موتورهای دیزلی و بنزینی و سیستم‌های انرژی ذخیره‌سازی برق دارد.این نوع به دلیل هزینه تولید کمتر و وجود فناوری بالا و پایدار، بیشتر در باتری ژنراتورها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این باطری قابل شارژ بوده و میتوان به بطور مکرر آنرا شارژ کرد.

این باطری نقش کلیدی در استارت زدن موتور دیزل دارد. اندازه و وزن بیشتری نسبت به بقیه داشته و نیازمند مراقبت و نگهداری منظم از جمله بررسی سطح اسید و انجام شارژ متناوب است.


تفاوت باتری اسیدی و اتمی

این دو مدل باتری از نظر ترکیب مواد فعال که در بالا توضیح داده شد تفاوت دارد. نوع شارژ و دیس شارژ این دو در فرایند الکتروشیمیایی متفاوت بوده و در باطری اسیدی برگشت پذیر است. باتری اسیدی زمان شارژ و دیس شارژ و  عمر کوتاه‌تری نسبت به باطری اتمی دارد. 

نقش باتری دیزل ژنراتور

نقش باتری دیزل ژنراتور

در ادامه مقاله نقش‌های مهم و کلیدی باطری را بررسی خواهیم کرد:

راه‌اندازی اولیه

در زمان راه‌اندازی مجدد دستگاه، باتری انرژی لازم برای چرخاندن موتور را فراهم کرده و جریان الکتریکی را به موتور ارسال می‌کند تا دستگاه روشن شود.

نگهداری شارژ باتری

زمانی که ژنراتور در حالت عمل است و برق شهری در دسترس نیست، باتری از طریق دینام شارژ می‌شود. این فرآیند به عنوان شارژ مجدد باتری شناخته می‌شود و از کاهش شارژ باطری و تضعیف کارایی آن جلوگیری می‌کند. بنابراین، باتری در دیزل ژنراتور برای حفظ ظرفیت و عمر مفید خود بسیار مهم است.


نگهداری و مراقبت از باتری دیزل ژنراتور

نگهداری و مراقبت از باتری دیزل ژنراتور

  • بازرسی منظم
  • شارژ منظم
  • محافظت در برابر آلودگی و تمیز نگه‌داشتن باتری
  • جلوگیری از تخلیه کامل
  • نگهداری در دمای مناسب
  • انجام تست جریان
  • اجتناب از اشتعال هرگونه آتش در نزدیک باطری

مشخصات فنی باتری دیزل ژنراتور

مشخصات فنی باتری دیزل ژنراتور

ولتاژ:این باطری‌ها دارای ولتاژ 12 یا 24 ولت هستند.

ظرفیت: ظرفیت باطری بر حسب آمپر (Ah) بیان می‌شود و نشان‌دهنده میزان انرژی ذخیره شده در باتری است.

جریان استارت سرد: میزان جریانی که باتری در دمای پایین برای مدت کوتاه تأمین می‌کند و این برای راه‌اندازی موتور در شرایط سرد مهم است.


تعویض باتری دیزل ژنراتور

انتخاب باتری مناسب: باطری جدید برای تعویض باید از نظر ولتاژ، ظرفیت و نوع مناسب ژنراتور است.

رعایت ایمنی: رعایت اصول ایمنی هنگام تعویض باطری بسیار مهم است.

تست و بررسی: عملکرد و اتصالات باطری جدید بررسی و از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل کنید.


عوامل تاثیر گذار در سایزینگ باتری دیزل ژنراتور

جنس روغن دیزل، دمای محل راه اندازی، مدت زمان هر استارت، میزان گرفتن انرژی در هنگام راه اندازی و تعداد دفعات استارت از عوامل تاثیر گذار در سایزیگ باطری دیزل ژنراتور است. اندازه باتری بعلت تامین مقدار جریان استارت بسیار حائز اهمیت است. دمای هوا در مقدار غلظت روغن تاثیر داشته این نکته نیز از عوامل تاثیرگذار سایزینگ باتری است. با توجه به اینکه باتری ژنراتور تفاوت چندانی با باطری خودرو معمولی ندارد، پشنهاد می شود مقاله ی راهکارهای استارت نخوردن خودرو در هوای سرد را نیز مطالعه کنید.


شارژر باتری دیزل ژنراتور

شارژر باتری دیزل دستگاهی عموما داخل تابلو برق است که وظیفه شارژ کردن باتری را بر عهده دارد. این دستگاه به دو دسته ترانسی و الکترونیکی تقسیم می‌شود. دینام خود دستگاه دیزل ژنراتور (منظور از دینام مولد یا ژنراتور نیست) وظیفه شارژ باتری را در زمان روشن بودن برعهده دارد.

شارژر باطری دیزل ژنراتور ویژگی‌های مختلفی دارند که در ادامه مقاله آنها را بررسی می‌کنیم:

  • دارای ولتاژ و جریان قابل تنظیم
  • ولتاژ 12 و 24 ولت 
  • شدت جریان 5 و 10 آمپر
  • دارای نمایشگر نشان دهنده وضعیت
  • عملکرد و امکان شارژ و قطعی خودکار
  • محافظت در برابر اتصال کوتاه
  • جنس بدنه مقاوم
  • کارایی بالا از جمله طراحی بهینه برای افزایش کارایی و کاهش مصرف انرژی.
  • قابل حمل
  • عملکرد در دماهای مختلف

عوامل مهم در انتخاب باتری دیزل ژنراتور

عوامل مهم در انتخاب باتری دیزل ژنراتور

هنگام انتخاب و خرید باتری مناسب دیزل ژنراتور، باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید. در ادامه چند مورد از مهم ترین عوامل بررسی می‌شود:

  • توان باتری: حداقل 20 درصد بیشتر از توان موتور باشد.
  • ولتاژ باتری: ولتاژ باطری با ولتاژ استارتر دیزل ژنراتور مطابقت داشته باشد.
  • نوع باتری: نوع باطری با نیازهای خاص شما مطابقت داشته باشد.
  • گارانتی باتری: گارانتی باطری به شما در محافظت از سرمایه گذاری خود کمک می‌کند.

در این مقاله با نقش باتری در دیزل ژنراتور، نصب شارژر باتری دیزل ژنراتور، باتری شارژر ژنراتور، علت ترکیدن باتری ژنراتور و... آشنا شدیم. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره و اطلاع از قیمت باطری دیزل ژنراتور با متخصصان آبادیزل در تماس باشید.

faq

خیر. شما میتوانید از باتری خودرو فقط با آمپر مناسب آن در دیزل ژنراتور نیز استفاده کنید.

در ابتدا باید دینام و استارت دستگاه چک شود. بعد از تشخیص ولتاژ آن که 12 یا 24 ولت است، باتری مناسب را تهیه کنید.

همچنین بخوانید
پارالل کردن دیزل ژنراتور، به فرآیندی گفته می‌شود که در آن دو یا چند دستگاه الکتریکی، از جمله ترانسفورماتورها و ژنراتورها، به گونه‌ای به هم متصل می‌شوند که به طور همزمان و هماهنگ کار کنند. این عمل به منظور افزایش قابلیت اطمینان سیستم، افزایش ظرفیت انتقال توان و بهبود بهره‌وری انرژی انجام می‌شود. در این مقاله به جزئیات کامل این سیستم می‌پردازیم.
دیزل ژنراتور چیست | دیزل ژنراتور که از ترکیب موتور دیزل، ژنراتور (مولد الکتریکی) و بخش‌های دیگر ساخته شده است، ابزاری برای تامین برق در شرایط مختلف است که در انواع بزرگ، کوچک، خانگی، صنعتی، سه فاز و تکفاز وجود دارد. در ادامه با ژنراتور گازوئیلی، کاربرد و اجزای اصلی این دستگاه مولد برق آشنا خواهید شد.
سیستم اگزوز دیزل ژنراتور یکی از بخش‌های حیاتی برای عملکرد صحیح این دستگاه‌ها به حساب می‌آید. وظیفه اصلی این سیستم، هدایت گازهای ناشی از احتراق به خارج از موتور و کاهش آلودگی‌های تولیدی است. در این مقاله به بررسی کامل این سیستم می‌پردازیم.
سیستم AVR یا تنظیم کننده ولتاژ در دیزل ژنراتور چه نقشی دارد؟ در این مقاله با آموزش نصب تثبیت کننده ولتاژ، نقشه و نحوه تست سیستم AVR به طور کامل آشنا می‌شویم و نقش آن در دیزل ژنراتور را بررسی می‌کنیم.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: