شرکت بازرگانی مهندسی آبادیزل

علت روشن نشدن دیزل ژنراتور

 علت روشن نشدن دیزل ژنراتور، یا علت خاموش شدن دیزل ژنراتور مسئله ای است که در کار با این دستگاه‌ها با آن رو به رو خواهیم شد. مواردی وجود دارد که باعث مشکل در عملکرد دستگاه می شود.

دلایل مختلفی برای روشن نشدن یا خاموش شدن دستگاه وجود دارد که در ادامه به انواع آن ها اشاره می کنیم:


علت استارت نخوردن دیزل ژنراتور

نشتی و کمبود سوخت

کم یا تمام شدن روغن

مشکل خرابی شمع

یخ زدگی و گرفتگی لوله سوخت

تعویض و چک کردن فیلتر هوا

گرفتگی ورودی هوا

سیستم خنک کننده

وجود ناخالصی و آب در گازوئیل

گرفتگی و مسدود شدن فیلتر گازوئیل

دود گرفتن و خفه کردن

خرابی فیوزها و کلید بریکر

ایرادات در انژکتور

تمام و ضعیف شدن باتری

بودن هوا در سیستم سوخت رسانی

زیاد و بالا بودن بار دستگاه

اشکال در پمپ سه گوش

رها نشدن فنر سلونوئید

انسداد خط سوخت

سوخت نامناسب

آلودگی فیلتر


با انجام مرتب تعمیر و نگهداری و سرویس منظم دستگاه می توان از پیش آمد برخی مشکلات جلوگیری کرد و اما برخی از این مشکلات اجتناب ناپذیر هستند. 


علت روشن نشدن دیزل ژنراتور چیست

علت استارت نخوردن دیزل ژنراتور

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث روشن نشدن و عدم راه اندازی دستگاه می شود، اما نکته خوبی که وجود دارد این است که اکثر آنها قابل رفع شدن هستند.:

مهمترین دلایل روشن نشدن دستگاه به شرح ذیل است:

  • نشتی و کمبود سوخت
  • کم یا تمام شدن روغن
  • مشکل خرابی شمع
  • یخ زدگی و گرفتگی لوله سوخت
  • تعویض و چک کردن فیلتر هوا
  • گرفتگی ورودی هوا
  • سیستم پایین خنک کننده
  • وجود ناخالصی و آب در گازوئیل 
  • گرفتگی و مسدود شدن فیلتر گازوئیل
  • دود گرفتن و خفه کردن
  • خرابی فیوزها و کلید بریکر 
  • ایراد داشتن انژکتور 
  • تمام و ضعیف شدن باتری
  • بودن هوا در سیستم سوخت رسانی
  • زیاد و بالا بودن بار دستگاه
  • خرابی در پمپ سه گوش
  • رها نشدن فنر سلونوئید

نشتی و کمبود سوخت

در مقاله علت روشن نشدن دیزل ژنراتور به این می‌پردازیم که استفاده از سوخت کهنه و یا باقی مانده آن که در مدت طولانی داخل باک بوده است می تواند آسیب جدی به دستگاه شما برساند.

نشتی سوخت در سیستم سوخت رسانی، از مشکلاتی هستند که با انتخاب نامناسب محل قرار گرفتن مخزن و عدم نگهداری مناسب به وجود می آید. نگهداری نامناسب باعث ترک در شلنگ ها و لوله هایی می شود که سوخت از آنها عبور می کند.

کم یا تمام شدن روغن

کم یا تمام شدن روغن موتور

روغن کافی برای عملکرد درست دستگاه اهمیت زیادی دارد. دستگاه‌های مدرن مجهز به سنسور هستند که وقتی سطح روغن پایین است به طور خودکار دستگاه را خاموش می کنند. این کار از آسیب زدن به انجین جلوگیری می کند. اگر روغن بعد از 50 ساعت استفاده (یا 20 ساعت، اگر دستگاه جدید باشد) تعویض نشده است و یا مشکوک به نشتی است، همین موضوع ممکن است سبب عدم راه اندازی دستگاه باشد.

شما می توانید سطح روغن را با میله اندازه گیری که ممکن است در میل لنگ دستگاه خود قرار گرفته باشد، بررسی کنید. بهتر است وقتی روغن کم و یا تمام شده است، دستورالعمل های سازنده را بررسی کنید که چه نوع روغن برای دستگاه شما مناسب است


مشکل خرابی شمع

مشکل خرابی شمع

اگر هنگام راه اندازی، انجین حتی سعی به واژگون شدن نکرد ممکن است مشکل از شمع شما باشد. برای اینکه بخواهید شمع را بررسی کنید، کافیست با جدا کردن آن از انجین با سوکت شمع شروع کنید. اگر متوجه شده اید که شمع رسوباتی دارد که با برس یا الکترودهای شکسته پاک نمی شوند، زمان تعویض شمع ها رسیده است.

در غیر این صورت، تمام کثیفی و زباله روی شمع را تمیز کنید و مطابق مشخصات دفترچه راهنما شکاف الکترود را تنظیم کنید. یک شمع که کار می کند، جرقه های آبی تولید می کند. 

یخ زدگی و گرفتگی لوله سوخت

یخ زدگی و گرفتگی لوله سوخت

یکی از مشکلات که در فصل سرما می تواند مانع روشن شدن دستگاه گردد، یخ زدگی و گرفتگی لوله های سوخت است. این موضوع باعث می شود تا سوخت در لوله ها و شلنگ های انتقال دهنده دچار یخ زدگی شود و به انجین نرسد تا دستگاه را بتواند روشن کند. برای از بین بردن یخ زدگی ها و باز شدن مسیر انتقال سوخت، آب جوش را باید به طور دائم روی لوله های سوخت و پمپ بریزید.

به هیچ عنوان از شعله مستقیم برای این کار استفاده نکنید، زیرا باعث آتش سوزی می شود و سیم‌کشی‌ها دچار خرابی و آسیب دیدگی می‌شوند.


تعویض و چک کردن فیلتر هوا

تعویض و چک کردن فیلتر هوا

فیلتر هوا بعد از مدتی استفاده با گرد و غبار و زباله مسدود می شود، و از رسیدن هوای کافی به کاربراتور برای احتراق جلوگیری می کند. این موضوع می تواند علت روشن نشدن دیزل ژنراتور باشد.

فیلتر هوا برای بررسی، به طور کلی دسترسی چشمی راحتی دارد. بعد از مواجه شدن با کثیفی یا گرفتگی که میبینید، اقدام به تعویض آن کنید. در کل تمیز کردن و مراقبت صحیح از دستگاه می تواند در حل مشکلات شما کمک کند.

گرفتگی ورودی هوا

زمان استارت زدن دستگاه، روشن نشدن و خارج شدن دود سیاه از اگزوز می تواند نشان دهنده این باشد که هوای کافی به طور صحیح به دستگاه نمی رسد.

در مواجه با این موضوع باید فیلتر و مسیر هوا را مورد بررسی قرار داد. و در صورت لازم فیلتر هوا باید تعویض گردد.

سیستم خنک کننده

سیستم خنک کننده

نداشتن خنک کننده رادیاتور، انجین را سریعا بیش از حد گرم می کند و باعث خرابی مکانیکی و ایجاد مشکل در موتور می شود. در زمان فعالیت دستگاه، سطح مایع خنک کننده مرتبا باید بررسی چشمی شود که از وجود حوضچه های مایع خنک کننده مطمئن شوید. مایع خنک کننده معمولا قرمز رنگ به نظر می رسد، اما برخی از سازنده ها از رنگ های دیگری هم استفاده می کنند.

هسته های رادیاتور که به داخل نیز متصل هستند می توانند منجر به غیر فعال و یا خاموش شدن سطح پایین خنک کننده شوند.

پس از خنک شدن انجین، ترموستات بسته می شود و سطح پایین می آید و خاموش شدن سطح پایین مایع خنک کننده فعال خواهد شد.


برای کسب اطلاعات بیشتر راجع سیستم خنک کننده دیزل ژنراتور به مقاله مراجعه کنید.


وجود ناخالصی و آب در گازوئیل

یکی از دلایلی که باعث جلوگیری از روشن شدن دستگاه می شود، پایین بودن کیفیت سوخت است.

اگر در گازوئیل ناخالصی و یا آب وجود داشته باشد، کیفیت پایین سوخت می تواند آسیب به انجین برساند. یک علت روشن نشدن دستگاه می تواند مشکل از انژکتور باشد. پس هنگام خرید سعی کنید دستگاهی با کیفیت بالا خریداری نمایید.


گرفتگی و مسدود شدن فیلتر گازوئیل دیزل ژنراتور

گرفتگی و مسدود شدن فیلتر گازوئیل

مسدود شدن فیلتر گازوئیل یکی دیگر از دلایل روشن نشدن دستگاه است. فیلتر سوخت یا فیلتر گازوئیل ذرات ریزی که در داخل سوخت وجود دارد را قبل از ته نشین شدن به خود جذب می کند. و بعد از گذشت مدتی استفاده از دستگاه، فیلترها به دلیل انباشته شدن مواد زائد دچار مسدود شدن و گرفتگی می شود.

گرفتگی و مسدود شدن فیلتر گازوئیل مانع از رسیدن سوخت به دستگاه می شود. این مشکل هم می تواند باعث علت روشن نشدن شود.

دود گرفتگی و خفه کردن

دود گرفتگی و خفه کردن

دستگاه‌های جدید با این مشکل بسیار رو به رو هستند. سیستم های سوخت اکنون تحمل بیشتری دارند و به هوا حساس تر هستند. این موضوع تاثیر در توانایی یک دستگاه برای راه اندازی دارد. دستگاه های قدیمی وقتی روشن نمی شوند، معمولا به این علت است که در خط نشتی وجود دارد و به این دلیل شیرهای بررسی سوخت را نگه نمی دارد. این محصولات بر اساس کارکرد در شرایط استفاده 70 تا 80 درصد بازده خروجی دارند.

وقتی که دستگاه ها خارج از این بازه به کار گرفته می شوند، سوخت اضافی به حالت دوده به هدر میرود و این اتفاق باعث خفگی موتور می شود.


خرابی کلید بریکر و فیوزها

زمانی است که دستگاه به علت در مدار نبودن کلید بریکر و یا سوختن فیوزها روشن نمی شود، قبل از هرکاری باید دلیل بروز مشکل را بررسی کرد و باید برای حل آن اقدامات لازم را انجام داد. بازرسی و تعویض فیوزها و روی حالت اتوماتیک گذاشتن کلید بریکر بدون در نظر گرفتن جوانب و ارزیابی علت مشکل، می تواند دستگاه را با خطراتی مانند Over load یا اتصال کوتاه بدون محافظ که آسیب هایی زیادی به همراه دارد رو به رو کرد.

ایرادات در انژکتور

ایرادات در انژکتور

زمانی که استارت زده شد اما دستگاه روشن نشد و هیچ دود سیاهی از اگزوز آن خارج نشد، اول باید وجود سوخت در لوله ها را بررسی کنید که آیا سوخت به انجین رسیده است یا خیر.

بعد از بررسی که انجام دادید در صورتی که وضعیت سوخت مناسب بود، احتمال اینکه سوزن های انژکتور دچار گرفتگی شده باشند وجود دارد، در این شرایط نیاز است که برای بررسی سوزن ها از متخصص فنی کمک بگیرید.

و البته موارد دیگری وجود دارند که می تواند در عملکرد دستگاه ها مشکل ایجاد کنند، که می توان برای مثال به تنظیم نبودن، ضعف انژکتور و شکستگی قطعات پمپ اشاره نمود.

ضعف و تمام شدن باتری

دستگاه هایی که استارت برقی به شکل دکمه ای یا کنترل از راه دور دارند، قبل از هرچیزی باید باتری استارت را بررسی کنید که آیا مشکل دارد یا خیر. دقیقا مشابه ماشین، که با تمام شدن باتری استارت برقی نمی تواند کار کند.

خرابی باتری یکی از رایج ترین دلایل اصلی است که علت روشن نشدن دیزل ژنراتور است.

اکثر خرابی های باتری بر اثر اتصال ضعیف یا تجمع سولفاته (جمع شدن کریستال‌های سولفات سرب در صفحات باتری‌) است.

زمانی که مولکول های سولفات در اسید باتری به شکل عمیق تخلیه می شود، باعث پوشیده شدن صفحات باتری و تامین نشدن جریان کافی می شوند.

بعد از هربار انجام سرویس یا تعمیر و نگهداری ارزش دارد که سیستم را بررسی کنید، که مطمئن شوید که قطع کننده مدار تغذیه شارژر در موقعیت درست قرار دارد.

وجود هوا در سیستم سوخت رسانی

وجود هوا در سیستم سوخت رسانی

می توان گفت یکی از مهم ترین دلایل روشن نشدن دستگاه، نرسیدن سوخت به موتور است. عوامل زیادی هستند که باعث این مشکل می شوند، وجود هوا در سیستم سوخت رسانی یکی از همین عوامل است. این مشکل به انجین آسیب می رساند.

برای حل مشکلی که بهش اشاره کرده ایم باید به این روش ها عمل کنید.

  • از پمپ دستی استفاده کنید، با این کار سوخت پمپ اصلی سوخت را پر می کند و از خود مسیر بازگشت به باک باز می گردد و این روش باعث هواگیری سیستم سوخت رسانی می شود.
  • اگر هواگیری انجام نشد، این بار علاوه بر استارت زدن باید پمپ دستی هم استفاده شود، بهتر است از کسی کمک بگیرید تا کار پمپ دستی را همزمان انجام بدهد. این عمل که با هم انجام می شود کمک بسیاری به هواگیری سیستم سوخت رسانی می کند.
  • اگر با انجام این کارها باز هم هواگیری نشد، اغلب در این موارد، هوا بالای سوزن‌.های انژکتور گیر می کند. لوله های گازوئیلی باید باز شود و دوباره مرحله دوم(بالا) را انجام دهید. برای دوباره متصل کردن لوله ها، توجه داشته باشید که به درستی اتصال انجام شده باشد تا از نشتی گازوئیل جلوگیری شود.

زیاد و بالا بودن بار دستگاه

بالا و یا زیاد بودن بار موتور می تواند از علت روشن نشدن دیزل ژنراتور باشد. اگر انجین دچار گیر در حرکت باشد، وقتی که استارت زده می شود به خوبی دور برنمی دارد. به همین دلیل است که میبینید که انجین استارت میخورد اما روشن نمی شود. این اتفاق رو اصطلاحا گیر موتور می گویند و دلایل زیادی می تواند داشته باشد. مانند:

  • خرابی بلبرینگ
  • پاشیدن سیم ­پیچ 
  • سایش روتور و استاتور 

اشکال در پمپ سه گوش

به طور کلی دستگاه‌ها دو نوع پمپ سوخت دارند که پمپ اولیه، پمپ سه گوش نام دارد.

عملکرد پمپ سه گوش را باید زمانی که استارت زده می شود، مورد بررسی قرار داد. اگر در صورت استارت زدن، گازوئیل از خط سوخت به مخزن بازنگشت، نشان دهنده ایراد در پمپ سه گوش است. حال برای رفع مشکل در قسمت پمپ، باید آن را تعویض کنید. یا هواگیری پمپ سه گوش را انجام دهید.

رها نشدن فنر سلونوئید

رها نشدن فنر سلونوئید

سلونوئید، قطعه ای از آلترناتور است که وظیفه خاموش کردن دستگاه را بر عهده دارد. در برخی از دستگاه ها در زمان روشن شدن، برای رساندن سوخت به انجین سلونوئید باید فعال باشد. 

برای بررسی عملکرد، باید از باتری یک سیم مثبت به سر مثبت سلونوئید وصل کنید، اگر درست کارکرد آن را ندیدید، یعنی نیاز به تعویض دارد و باید اقدامات لازم را انجام دهید.

انسداد سوخت

اگر پیش از ذخیره سازی سوخت در کاربراتور یا مخزن رها کرده باشد ممکن است که خط لوله سوخت مسدود شده باشد.
بنابراین مطمئن شوید که دریچه سوخت باز است، وهچنین شیر خلا بالای مخزن گاز را نیز بررسی کنید.
اگر بعد از امتحان این دو روش باز هم خط سوخت مسدود بود می توانید شلنگ را از قسمت ورودی سوپاپ سوخت جدا کرده و مشکل را رفع نمایید.

سوخت نامناسب

استفاده از سوخت نامناسب و مخلوط سوخت بد در مواقع مختلفی رخ می دهد که آن ها را عنوان خواهیم کرد.

  • هوا وارد انجین شده است زمانی که سوخت تمام شده
  • ورودی هوا بسته است، یعنی سوخت موجود است اما نه
  • اختلالی در جریان سوخت دستگاه وجود دارد که می بایست مورد بررسی کارشناسان حرفه ای قرار گیرد.

فیلتر هوا

آلودگی فیلتر

ممکن است غبار و ریزگرد وارد فیلتر هوا شده و آن را آلوده کند، در این صورت کاربراتور دستگاه هوای لازم برای احتراق را دریافت نمی کند.
تعویض کردن فیلتر هوا و یا بررسی تمیز بودن آن به سادگی ممکن است بنابراین اگر دستگاه روشن نشد فیلتر هوا را بررسی کنید.


دراین مقاله، علت روشن نشدن دیزل ژنراتور یا همان علت روشن نشدن موتور دیزل و علت خاموش شدن دیزل ژنراتور  را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و سوالات ذهنی شما را برطرف کرده باشد.

faq

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث روشن نشدن و عدم راه اندازی دیزل ژنراتور می شود:

  • نشتی و کمبود سوخت
  • کم یا تمام شدن روغن موتور
  • مشکل خرابی شمع
  • یخ زدگی و گرفتگی لوله سوخت
  • تعویض و چک کردن فیلتر هوا
  • گرفتگی ورودی هوا
  • سیستم پایین خنک کننده
  • وجود ناخالصی و آب در گازوئیل دیزل ژنراتور
  • گرفتگی و مسدود شدن فیلتر گازوئیل دیزل ژنراتور
  • دود گرفتن و خفه کردن
  • خرابی فیوزها و کلید بریکر 
  • ایراد داشتن انژکتور دیزل ژنراتور
  • تمام و ضعیف شدن باتری
  • بودن هوا در سیستم سوخت رسانی
  • زیاد و بالا بودن بار موتور
  • خرابی در پمپ سه گوش
  • رها نشدن فنر سلونوئید

بله، نیاز به چک کردن دائمی سیستم خنک کننده است. و شامل رادیاتور، آب رادیات و سایر می شود.

بله به دلیل لرزش دستگاه هنگام کار کردن، آچار کشی دوره ای نیاز است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: