ابعاد اتاق دیزل ژنراتور با اندازه دستگاه یکسان نیست. به عبارتی، اتاق بایستی بزرگ تر از اندازه دیزل ژنراتور باشد.
اندازه اتاق دستگاه بایستی به گونهای طراحی شود تا در صورت نیاز به تعمیر، کارگران فنی به راحتی به آن دسترسی داشته باشند. با رعایت این نکته، در صورت بروز آسیب و خطا، کارگران فنی یا مهندسان فنی میتوانند به راحتی وارد اتاق شوند و دستگاه را تعمیر نمایند.
از طرفی، اتاق دستگاه باید فضای کافی برای استفاده از جرثقیل زنجیره ای یا جرثقیل با سرنشین را داشته باشد و باید مجهز به تجهیزات خنک کننده، تجهیزات کوآرکتاسیون و تجهیزات ضد صدا و ضد لرزش باشد.
در ادامه خواهید دید:
ابعاد اتاق مورد نیاز تاسیسات برقی طبق استاندار جهانی
آیا ابعاد دیزل ژنراتورهای مختلف با هم یکی هستند
نکات مهم ساخت و مشخصات اتاق دیزل ژنراتور
موارد مهم در بررسی شرایط و مشخصات اتاق
ابعاد و اندازه ی تقریبی دیزل ژنراتور
نحوه محاسبه ابعاد و اندازه محل قرار گیری ژنراتور دستگاه
ابعاد اتاق مورد نیاز تاسیسات برقی طبق استاندار جهانی
طبق قوانین انجمن آتش نشانی (NFPA) و استاندارد جهانی برق (NEC) فضا و ابعاد مورد نیاز سیستم های الکتریکی باید به شیوه ای محاسبه شود که 2 نفر بتوانند در آن تردد کرده و در صورت نیاز ابزار را به یکدیگر منتقل کنند.
بسته به اینکه محل استقرار تجهیزات در یک یا دو طرف اتاق هستند فضای بین تجهیزات 600 ولت یا کمتر بین 1 تا 1.3 متر است. و تجهیزات بیش از 600 ولت نیاز به فضای 1 تا 4 متر دارند.
اتاقهایی که سرویسهای 1200 آمپر یا بیشتر در آن نگهداری میشوند نیاز به 2 درب خروج اضطراری دارند. و البته در خصوص این دستگاه تمامی این موارد بعلاوه نکاتی دیگر را باید در نظر گرفت.
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به دیزل ژنراتور چیست کلیک کنید.
آیا ابعاد دیزل ژنراتورهای مختلف با هم یکی هستند
اندازه اتاق دیزل ژنراتور ها با یکدیگر یکسان نیستند. ابعاد اتاق باید طوری طراحی شود که کارگران فنی در صورت نیاز به تعمیر ژنراتور، به راحتی بتوانند به تعمیر یا تعویض سر سیلندر، منیفولدها، لوله های اگزوز و باقی تجهیزات بپردازند.
اتاقی که قرار است دستگاه در آنجا باشد باید برای استفاده از جرثقیل زنجیرهای یا جرثقیل با سرنشین فضای مناسب و کافی را داشته باشد.
همچنین باید ابعاد اتاق طوری طراحی شود که دستگاه برای تجهیزات خنک کننده، تجهیزات کوآرکتاسیون و تجهیزات ضد صدا و ضد لرزش فضای کافی را داشته باشند، چراکه قابل اطمینانترین دیزل ژنراتورها بعد از هزاران ساعت کار احتیاج به تعمیرات پیدا میکنند و باید این نکته همیشه در نظر گرفته شود.
فضای مورد نیاز برای اتاق
بطور خلاصه برای استقرار دستگاه و محاسبه ابعاد اتاق و فضای مورد نیاز آن باید به این نکته توجه کرد که فضای بین ژنراتور و دیوار نباید کمتر از عرض ژنراتور باشد.
در طراحی ابعاد اتاق باید محلی نیز برای تجهیزات خنک کننده، تجهیزات کوآگنتاسیون و تجهیزات ضد صدا و ضد لرزش در نظر گرفت.
جهت برآورد و محاسبه ابعاد اتاق به نکات زیر توجه نمایید:
- اندازه تجهیزات همراه ژنراتور شامل باطریها، مخزن، کاهش دهنده صدا، کنترلر و غیره
- ضد صدا بودن اتاق که حتما باید در ابتدای طراحی اتاق مد نظر گرفته شود.
- فضای مربوط به استقرار و نگهداری ژنراتور که برای تردد متخصصین به راحتی قابل دسترسی باشد و همچنین فضای لازم برای استفاده از جرثقیل داشته باشد.
- استفاده از فوندانسیونهای ضد لرزش در زیر ژنراتور.
- ساختمان محل استقرار ژنراتور بسته به میزان صدای دستگاه میتواند حتی در زیر زمین هم نصب شود به شرطی که امکان گردش و عبور هوا در آن وجود داشته باشد.
- منافذ تهویه هوا برای ورود هوای خنک و خروج هوای گرم و گاز خروجی
- تجهیزات جابجایی برای جابجاکردن ژنراتور که شامل ریل میله ای و بلوک متحرک است.
حال با توجه به این نکات میتوانید ابعاد اتاق مورد استفاده خود را محاسبه کنید.
نکات مهم ساخت و مشخصات اتاق دیزل ژنراتور
شرایط و مشخصات اتاق دستگاه بسیار مهم است که در این قسمت به آن می پردازیم. بهترین میزان فاصله بین رادیاتور و پنجره تهویه 1 متر است. ابعاد پنجره باید به میزان 1.5 برابر بزرگ تر از ابعاد رادیاتور باشد. برای یک دستگاه کوچک هم همین فاصله مناسب است.
نکته دیگری که باید در نصب اگزوزها در نظر گرفت، فاصله مناسب آن از بالای انجین است و باید با استحکام بالا به سقف نصب شود. (مهار اگزوز در سقف از اهمیت زیادی برخوردار است.)
همچنین، حداقل ارتفاع سقف محل نصب ژنراتور دیزلی باید 350 سانتی متر، عرض فونداسیون از هر طرف حداقل 30 سانتی متر و حداقل ارتفاع کف فونداسیون باید 15 سانتی متر بالاتر از کف محل نصب باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله نصب و راه اندازی دیزل ژنراتور مراجعه کنید
موارد مهم در بررسی شرایط و مشخصات اتاق
بررسی شرایط و مشخصات اتاق ژنراتور دیزلی از اهمیت زیادی برخوردار است. انجینهای گازوئیلی که در نیروگاهها ، معادن و حتی منازل مورد استفاده قرار می گیرند نیاز به شرایط خاصی دارند تا بتوانند بهترین عملکرد و کارایی را داشته باشند. از جمله شرایط و مشخصات اتاق ژنراتور گازوئیلی مربوط به ارتفاع ، تهویه و ... است.
فاصله رادیاتور تا پنجره
بین دستگاه و پنجره باید دارای فاصلهی مناسبی باشد. بهترین میزان فاصله بین رادیاتور و پنجره تهویه 1 متر است. پنجرهای که در این بخش وجود دارد باید به میزان 1 و نیم برابر بزرگتر از ابعاد رادیاتور باشد برای دستگاه کوچک هم همین فاصله مناسب است.
تعبیه فیلتر و دمپر
در دیوار پشت دستگاه که به عنوان دیوار پشت فنداسیون شناخته می شود باید پنجرهای تعبیه شود که دارای ابعادی حداقل برابر با رادیاتور باشد. در این پنجره فیلتر هوا و دمپر نصب خواهد شد.
تعبیه یک پروانه به ازای هر ست
برای تنفس بهتر دستگاه از پروانه دمنده و ضد جرقه استفاده می شود. این ابزارها باید در دیواری تعبیه شوند که به سمت مکش ژنراتور قرار دارند.
به ازای هر ست باید یک عدد پروانه استفاده شود تا تنفس دستگاه بهتر صورت بگیرد برای هر نوع برندی علی الخصوص مدل ولوو باید این پروانه ها اضافه شوند.
نصب اگزوز به سمت دریچه رادیاتور
در شرایط و مشخصات اتاق آمده که اگزوز باید به صورت افقی نصب شود و از بالای دریچه رادیاتور خارج شود تا باد پروانه قادر به خروج دود باشد. این کار سبب می شود که دود اگزوز به طور مجدد وارد اتاق ژنراتور نشود.
ارتفاع سقف استاندارد
سقفی که برای موتورخانه در نظر گرفته می شود باید دارای ارتفاع حداقل 350 سانتی متر باشد. این میزان ارتفاع به عنوان استانداردترین حالت برای سقف در نظر گرفته می شود. کوتاهتر بودن سقف باعث بروز خطرات احتمالی خواهد شد و بلندتر بودن آن موجب کاهش عملکرد و راندمان دستگاه می شود.
فاصله فونداسیون
استاندارد دیگری در خصوص شرایط و مشخصات اتاق وجود دارد آن هم فاصله فونداسیون تا دیوار است. این فاصله نباید کمتر از عرض فونداسیون باشد. عرض فونداسیون از هر جهت باید بالغ بر 30 سانتیمتر بیشتر از ابعاد شاسی انجین باشد.
فاصله استاندارد بین انجین و دیوار
انجین باید دارای فاصله مناسب و بیشتر از یک متر از دیوار باشد تا عملیات تهویه هوا به بهترین شکل انجام شود. همچنین ارتفاع فونداسیون باید حداقل 15 سانتیمتر از کف تمام شده موتورخانه بالاتر قرار بگیرد.
تعمیر انجین
در صورت نیاز دستگاه به سرویس و تعمیر باید از جرثقیلهای سقفی به شکل طولی در مرکز فونداسیون استفاده کرد.
در نظر گرفتن کانال
برای عبور بخشهایی مانند لولههای سوخت و تخلیه روغن موتور باید کانالهایی در نظر گرفته شود که مایعات و لولهها را به بیرون از موتورخانه منتقل کند.
نوع درب موتورخانه
بهترین نوع درب، دربهای گاراژی کشویی هستند. این نوع از دربها عملیات نصب روتارنژ را با سهولت بیشتری مواجه می کند.
در نظر گرفتن ابزارهای اطفا حریق
وجود ابزارهایی برای اطفا حریق در موتور خانه از اهمیت زیادی برخوردار است. شما باید تمام لوازم مهم از جمله کپسول آتش نشانی مخصوص وسایل برقی والکتریکی ، سطل شن و ... را درون یک ست در بیرون از موتورخانه نصب کنید.
تشخیص جهت وزش باد
یکی از نکات بسیار مهم برای بهبود عملکرد دستگاه نصب تهویه هواست. اما شما نمی توانید دستگاه تهویه هوا را در هر مکانی نصب کنید.
طول و عمق کانال
کانال کابل از سمت انجین به سمت تابلو باید عرضی بالغ بر 30 سانتیمتر و عمق 40 سانتیمتر داشته باشد. توصیه می شود روی کانال را با توری فلزی محکم ببندید تا مسدود شود.
تابلو برق
بهترین مکان برای نصب تابلو برق 25 سانتیمتر بالاتر از کف تمام شده موتور خانه محسوب می شود و باید حداقل به میزان نیم متر از دیوارهای مجاور فاصله داشته باشد. علاوه بر این باید یک عدد پریز برق ارت دار و روشنایی کافی در محل نیز وجود داشته باشد.
شرایط اتاق نصب، تاثیر مستقیمی بر روی عملکرد و کارایی مولد برق دارد. بهترین فاصله بین رادیاتور و پنجره باید 1 متر باشد همچنین ابعاد پنجره باید 1.5 برابر ابعاد دستگاه باشد.
از سوی دیگر، حداقل ارتفاع و فاصله ها برای نصب دستگاه عبارت است از:
- حداقل ارتفاع سقف محل نصب: 350 سانتیمتر
- عرض فونداسیون : از هر طرف 30 سانتیمتر
- ارتفاع فونداسیون: حداقل 15 سانتیمتر بالاتر از کف محل نصب
ابعاد و اندازه ی تقریبی دیزل ژنراتور
در ادامه به، ابعاد اتاق مناسب دیزل ژنراتور را بر اساس توان دستگاه میپردازیم:
تا 20 کاوا
- طول: تقریبا 60 تا 100 سانتیمتر
- عرض: تقریبا 40 تا 70 سانتیمتر
- ارتفاع: تقریبا 60 تا 100 سانتیمتر
20 تا 500 کاوا
- طول: تقریبا 100 تا 250 سانتیمتر
- عرض: تقریبا 70 تا 150 سانتیمتر
- ارتفاع: تقریبا 100 تا 200 سانتیمتر
بیش از 500 کاوا
- طول: بین 200 تا 600 سانتیمتر
- عرض: بین 100 تا 300 سانتیمتر
- ارتفاع: بین 150 تا 400 سانتیمتر
باید توجه داشته باشید که این ابعاد فقط بر روی ژنراتور اصلی تأثیر دارند و ابعاد سایر تجهیزات جانبی مانند تانک سوخت، سیستم خنک کننده و سایر اجزا نیز باید مدنظر قرار گیرند.
نحوه محاسبه ابعاد و اندازه محل قرار گیری دستگاه
ابعاد و اندازه دستگاه ها را بر طبق اتاق یا مقدار فضایی که برای آنها در نظر میگیرند محاسبه میکنند.
براساس قوانین انجمن آتش نشانی و استاندارد جهانی برق باید فضا و ابعاد سیستمهای الکتریکی طوری طراحی شود که ۲ نفر بتوانند در آن تردد کنند و در صورت لزوم بتوانند ابزار را به یکدیگر منتقل کنند. همچنین لازم است که محل استقرار تجهیزات در یک یا دو طرف اتاق قرار بگیرند.
همان طور که گفته شد فضای مابین تجهیزات ۶۰۰ ولت یا کمتر بین ۱ تا ۱.۳ متر و تجهیزات بیش از ۶۰۰ ولت بین ۱ تا ۴ متر است. اتاقهایی که سرویسهای ۱۲۰۰ آمپر یا بیشتر را نگهداری می کنند احتیاج به ۲ درب خروجی دارند تا در مواقع اضطراری از آنها استفاده شود.
- معمولا برای استقرار دستگاهها و برای مشخص کردن ابعاد اتاق و فضایی که لازم است برای آنها در نظر بگیریم این نکته اهمیت دارد که فضای بین دستگاه و دیوار نباید کمتر از عرض دستگاه باشد.
ابعاد و اندازه فیلتر
به دلیل اینکه اندازه انجین دستگاهها باهم متفاوت است، اندازه فیلترها هم به نوع و قدرت موتور و میزان سوخت مصرفی آن بستگی دارد، بنابراین در موتورهای گوناگون با سایز ابعاد گوناگون از فیلترهایی با اندازههای مختلف استفاده می شود.
اندازه یا سایز فیلترها با توجه به سطح فیلتراسیون آنها مشخص میشود. مثلاً در انجینهای کوچک که دارای تعداد سیلندرهای کم هستند و قدرت پایینتری دارند یک فیلتر با اندازه کوچک مورد استفاده قرار میگیرد، چرا که میزان سوخت مصرفی موتور کم است و فیلتر توانایی این را دارد که این مقدار سوخت را تصفیه کند.
در انجینهای با سایز بزرگتر این امکان وجود دارد که از یک فیلتر بزرگتر و یا دو فیلتر (دو قلو) استفاده شود.
ابعاد و کاربرد اتاق سایلنت
کانوپی یا صداگیر از جنس فلزی مانند فولاد ساخته میشود و معمولاً دارای ویژگیهایی مانند عایق صوتی، عایق حرارتی و سیستم تهویه هوا برای خنک کردن انجین است. این قطعات معمولاً دارای دربها و پنجرههای قابل باز و بسته شدن، برای دسترسی به ماشین آلات داخلی و تعمیر و نگهداری آنها هستند.
اتاق سایلنت یک فضای مخصوص بوده که برای نصب ژنراتور گازوییلی با هدف کاهش نویز و صداهای تولیدی استفاده میشود. این اتاق معمولاً از موادی با خصوصیات صوتی خاص ساخته خواهد شد تا صداهای تولیدی توسط دستگاه جذب و کاهش یابد.
همچنین اتاق سایلنت دارای سیستمهای تهویه و خنککننده مناسب است که علاوه بر کاهش صدا، دما و تهویه مناسب را فراهم میکند.
کانوپی به عنوان یک راه حل کامل برای تأمین برق در مکانهایی مانند صنایع، ساختمانها، نیروگاهها، فضاهای باز و سایر برنامههای تجاری و صنعتی استفاده میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله کانوپی چیست و چه کاربردی دارد مراجعه کنید
با توجه به تفاوت ابعاد در ژنراتو دیزلی، می توان انتظار داشت که اتاق طراحی شده برای این دستگاه نیز از ابعاد و اندازههای متفاوتی برخوردار باشد. برخی از کاربران نسبت به ابعاد اتاق اهمیت زیادی نمیدهند و تصور می کنند می توان این دستگاه را در هر جایی که امکان دارد قرار دهند. اما این تصوری کاملا اشتباه است. در واقع اگر میخواهید این کالا برای مدت زمان طولانی برای شما به خوبی کار کند، لازم است که اطلاعات دقیقی در خصوص ابعاد اتاق آن بدست آورید.
این محصولات برای اینکه بتوانند به خوبی کار کنند، نیاز به فضای کافی دارند. تنگ بودن یا کوچک بودن بیش از حد اتاق می تواند علاوه بر کاهش راندمان کاری دستگاه، آسیبهای دیگری نیز به آن وارد کند. علاوه بر این، گاهی اوقات در روند کار دستگاه ممکن است مشکلاتی پیش آمده و دستگاه نیاز به تعمیر داشته باشد.
مسئولین فنی معمولا اغلب روی عملکرد بخش هایی همچون؛ سر سیلندرها، لوله های اگزوز، مینفولدها و دیگر قطعات دستگاه تمرکز میکنند و به صورت دورهای آنها را مورد بررسی قرار می دهند.
بخش های مهمی از ژنراتور گازوییلی مانند تجهیزات خنک کننده، تجهیزات ضد لرزش و ضد صدا و همچنین تجهیزات کوآرکتاسیون، برای کارکرد درست نیاز به فضای کافی دارند. با توجه به این توضیحات می توان گفت اهمیت ابعاد اتاق بسیار بالاست و بایستی در زمان خرید دستگاه حتما به این مورد دقت داشته باشید.
امیدوارم که این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد و مورد پسند و استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد.
برای بهره مندی از خدمات مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
شماره های تماس : ۰۲۱۳۳۹۹۲۲۹۴ – ۰۲۱۳۳۹۱۴۰۸۴
طبق قوانین انجمن آتش نشانی (NFPA) و استاندارد جهانی برق (NEC) فضا و ابعاد مورد نیاز سیستم های الکتریکی باید به شیوه ای محاسبه شود که 2 نفر بتوانند در آن تردد کرده و در صورت نیاز ابزار را به یکدیگر منتقل کنند.
بسته به اینکه محل استقرار تجهیزات در یک یا دو طرف اتاق هستند فضای بین تجهیزات 600 ولت یا کمتر بین 1 تا 1.3 متر است. و تجهیزات بیش از 600 ولت نیاز به فضای 1 تا 4 متر دارند. اتاقهایی که سرویسهای 1200 آمپر یا بیشتر در آن نگهداری میشوند نیاز به 2 درب خروج اضطراری دارند.
و البته در خصوص دیزل ژنراتور تمامی این موارد بعلاوه نکاتی دیگر را باید در نظر گرفت.
اتاق دیزل ژنراتور چون محفظه ی مجزای سایلنسر اگزوز دارد از ابعاد خود دیزل ژنراتور حدود 30% بزرگتر است. به عنوان مثال اگر طول دیزل ژنراتور 2 متر باشد، با اتاق میشود 2/60.
- ابعاد دستگاه پس از انتخاب میزان قدرت، اگزوز کشی، نصب کابل ها به شما اعلام می گردد و در خصوص نحوه جانمایی و فونداسیون پس از بازدید از محل پروژه مشاوره لازم به صورت رایگان ارائه می گردد.
- توصیه می شود اگزوز کشی بیش از ۲ زانو و طول ۲۰ متر نباشد.
- نوع کابل مطابق با قدرت آن توسط شرکت بینش ابتکار خاورمیانه راهنمایی و پیشنهاد می گردد.
- جهت جانمایی پیشنهاد می گردد؛ دستگاه دیزل ژنراتور از هر طرف یک متر فاصله داشته باشد.
- پیشنهاد می گردد در صورتیکه دیزل ژنراتور در محیط بسته قرار می گیرد مسیری را جهت هدایت خروجی بادگرم تولید شده از رادیاتور به بیرون در نظر گرفته شود.
- و همچنین به اندازه حداقل ابعاد رادیاتور جهت ورودی هوای تازه قسمتی را در نظر فرمایید.
استانداردهای این اتاق شامل موارد زیر میباشند:
● ابعاد مورد نیاز برای نصب و استفاده از ژنراتور.
● روشهای ایمنی و پیشگیری از حریق.
● سیستمهای تهویه و تهویه هوا مناسب.
● نصب و اتصال صحیح سیم برق و تجهیزات الکتریکی.
● سطوح صدا و لرزش مناسب برای کاهش ناخواسته تاثیرات صوتی و ارتعاشات.
● مواد سازگار با محیط زیست و استانداردهای انتشار گازهای آلوده.
● تجهیزات اضطراری و خودکار برای جلوگیری از خطرات ناشی از عملکرد نامناسب ژنراتور.
● دسترسی آسان به تمام قطعات برای نگهداری و تعمیرات.
● برچسبها و دستورالعملهای استفاده و نگهداری صحیح.
● آزمونهای کنترل کیفیت برای اطمینان از عملکرد صحیح ژنراتور.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید