علت کم و زیاد شدن ولتاژ موتور برق، نوسان ولتاژ از مواردی است که ممکن است در طول استفاده از دستگاه با آن رو به رو شوید. از این رو در این مقاله قصد داریم به علت های مختلف کم و زیاد شدن ولتاژ بپردازیم.
برای خرید بهترین مدل ها روی عکس زیر کلیک کنید.
در این مقاله به این موارد و راه حل های آن می پردازیم.
نوسان ولتاژ در مولد برق مشکل بسیار مهم و اساسی است. وجود چنین مشکلی می تواند به دستگاه هایی که به ولتاژ مناسب و ثابتی احتیاج دارند و از جریان تولیدی مولد استفاده میکنند، آسیب برساند. ناگفته نماند که برخی از این دسته مشکلات می بایست توسط متخصص فنی تعمیر و بررسی شود.
در ادامه به راه حل و عوامل اصلی این مشکل در این مقاله می پردازیم.
- نقص فنی در نشانگر ولت متر
- خرابی رگلاتور ولتاژ
- اشکال در کاربراتور
- گسل زمین
- مشکل و گرفتگی فیلتر هوا
- تولید جریان الکتریکی اضافی
نقص فنی در نشانگر ولت متر
قبل از هر چیزی در ابتدا نشانگر ولت متر بررسی شود که سالم باشد. بسیار اتفاق افتاده که ولت متر خراب شده باشد و ولتاژ را به صورت نوسانی نشان می دهد. برای بررسی این موضوع می توان به وسیله مولتیمتر یا همان اهم متر، اندازه گیری ولتاژ جریان خروجی را انجام داد. بعد از اندازه گیری ولتاژ اگر ولت متر هم دچار نوسان بود مشخص می شود که اشکال مربوط به نشانگر ولت متر نیست. اا در غیر این صورت مشکل از ولت متر بوده و برای تعویض آن باید اقدام نمود.
خرابی رگلاتور
ای وی آر یا رگلاتور ولتاژ وظیفه ثابت کردن ولتاژ را بر عهده دارند. خرابی این قطعه می تواند باعث خروجی ندادن و آسیب رساندن به سیستم دستگاه می شود.
دلایلی مختلفی باعث مشکل و خرابی در بخش رگلاتور ولتاژ می شوند علت اول بار مصرفی بیش از حد است، در برخی مواقع که توان مصرفی بیش از توان دائم باشد.
در موارد دیگر هم به دلیل کمبود سوخت در زمان کارکرد، دستگاه دچار افت دور گردش انجین می شود و به همین خاطر باعث افت ولتاژ و بالا رفتن آمپر شده و به رگلاتور آسیب می رساند.
زمانی که دستگاه بیش از حد کار می کند، باعث بالا رفتن حرارت دینام می شود و امکان اتصال سیم پیچ را بسیار بالا برده و می تواند به ای وی آر و رگلاتور آسیب جدی برساند.
اشکال در کاربراتور
از ایراداتی که می توان به مصرف کنندگان رعایت نکردن بعضی دستورالعمل های ساده است، تخلیه نکردن سوخت باقی مانده در مخزن و کاربراتور است. زمانی که می خواهید مدت زمان طولانی از موتور برق استفاده نکنید، حتما باید بررسی کنید تا سوخت داخل مخزن باغی نماند. اما اگر سوخت باقی مانده تخلیه نشود ممکن است باعث گرفتگی و مشکل در عملکرد دستگاه شود.
خرابی در کاربراتور می تواند مشکلاتی زیادی به وجود آورد، یکی از همین مشکلات می تواند علت کم و زیاد شدن ولتاژ موتور برق باشد.
گسل زمین
اگر اتصال زمین سه فاز اتفاق بیفتد، باعث کم شدن بسیار ولتاژ و جریان برق می شود. در این موارد، باید حتما بررسی شود که آیا دستگاه تخلیه زمین بسته است یا زمین.
مشکل و گرفتگی فیلتر هوا
فیلتر هوا، وظیفه جلوگیری ورود گرد و غبار و تصفیه هوای دستگاه را بر عهده دارد. بعد گذشت مدتی از کارکرد دستگاه بسته به محیط، فیلتر هوا دچار گرفتگی می شود. گرفتگی فیلتر هوا خود می تواند باعث خرابی و نوسان در ولتاژ موتور برق شود. بهتر است به صورت مرتب فیلتر هوا چک شود و شستشو داده شود.
مشکل و خرابی فیلتر سوخت
آب، مواد خارجی و آلودگی ها ممکن است در زمان حمل و نقل، داخل انبار و هنگام استفاده وارد سوخت داخل باک شده و آن را آلوده کند. همچنین خود سوخت نیز دارای ناخالصی ها و مواد بسیار ریز میکروسکوپی است. معمولا به خاطر اندازه بسیار ریز این موادها ممکن است با چشم غیر مسلح قادر به دیدن آن نباشید.
ورود هرگونه ناخالصی و آلودگی می تواند به قطعات سوخت رسانی آسیب برساند و به مرور زمان باعث فرسایش این قطعات خواهد شد. و همچنین وجود آب هم باعث زنگ زدگی و فرسایش قطعات ظریف سیستم سوخت رسانی خواهد شد.
پس باید مراقب وارد شدن هرگونه مایعات و آلودگی به غیر از خود سوخت باشید و از آن جلوگیری کنید. بهتر است برای تعمیر و رفع مشکل از متخصص فنی نیز کمک بگیرید.
تولید جریان الکتریکی اضافی
وقتی میزان بار مصرفی بیش از توان تولیدی دستگاه باشد، جریان الکتریکی اضافی ایجاد میشود. این حالت باعث میشود که انجین نتواند به طور موثر انرژی مورد نیاز را تامین کند، که در نهایت به علت کم شدن ولتاژ دستگاه منجر خواهد شد. چنین وضعیتی فشار اضافی بر روی سیستم وارد کرده و احتمال وقوع اضافه بار را افزایش میدهد.
عوامل ایجاد جریان اضافی
- جریان اضافی میتواند از عوامل مختلفی ناشی شود. این عوامل شامل بارهای غیرمجاز، نقص در اتصالات، و خرابی رگولاتور ولتاژ میشوند. علاوه بر این، خرابی در سیمپیچها یا دیگر اجزای الکتریکی انجین نیز ممکن است به تولید بار اضافی در سیستم منجر شود، که میتواند عملکرد کلی دستگاه را مختل کند.
پیامدهای اضافه بار
- تحمل بار اضافی توسط انجین میتواند عواقب جدی به دنبال داشته باشد. یکی از این عواقب کاهش ولتاژ خروجی است که میتواند به تجهیزات متصل آسیب برساند. با افزایش تقاضا برای برق، انجین تحت فشار بیشتری قرار میگیرد و اگر این شرایط ادامه یابد، ممکن است منجر به خرابی موتور و سیستمهای مرتبط شود.
ما در این مقاله یک تحلیل جامع درباره علت کم و زیاد شدن ولتاژ موتور برق پرداخته ایم.
گروه صنعتی آبادیزل امیدوار است توانسته باشد با این مطلب تمام سوال های ذهنی شما عزیزان را برطرف کرده باشد و با راهنمایی درست از بوجود آمدن هرگونه مشکل جلوگیری کند.
امیدوارم که این مقاله مورد پسند و استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید