شرکت بازرگانی مهندسی آبادیزل

علت ریپ زدن موتور برق

علت ریپ زدن موتور برق از جمله مسائلی هست که در برخی از مولدهای برق با آن رو به رو می شویم و حتماً به دنبال رفع این مشکل و راهکاری برای آن هستید.

ریپ زدن اصطلاحی است که هنگام درست کار نکردن دستگاه و شنیده شدن صداهای نامتعارف از دستگاه گفته می شود. ممکن است دلایل مختلفی باعث ریپ زدن موتور برق شود، حال با مطالعه این مقاله میتوانید با دلیل ریپ زدن موتور برق و راه حل های آن آشنا شوید.

برای خرید بهترین مدل های موتور برق روی عکس زیر کلیک کنید.

خرید موتور برق


چرا مولد برق ریپ می زند

محل نامناسب قرارگیری دستگاه

سوخت بی کیفیت و استفاده نادرست

دوده زدن و نیم سوز شدن مولد برق

کثیفی و گرفتگی فیلتر هوا

نشتی و ایرادات سیستم سوخت رسانی

خرابی یا چپقی وایر و ضعیف شدن کویل


علت ریپ زدن موتور برق

چرا موتور برق ریپ می زند

دلایلی مختلفی برای علت ریپ زدن موتور برق وجود دارد که در ادامه به چند مورد از مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.

  1. قرار گرفتن دستگاه در محل نامناسب 
  2. سوخت بی کیفیت و استفاده نادرست
  3. دوده زدن شمع و نیم سوز شدن
  4. مشکل و خرابی احتمالی قطعات سوخت رسان
  5. ضعف کویل و یا خرابی وایر
  6. گرفتگی و کثیفی فیلتر هوا

محل نامناسب قرارگیری دستگاه موتور برق

محل نامناسب قرارگیری دستگاه موتور برق

اصل کار این دستگاه، ایجاد برق از طریق مصرف سوخت فسیلی است. سوخت هایی که در دستگاه ها مورد استفاده قرار میگیرند، گازوئیل، بنزین و گاز هستند که با مقدار تعیین شده از هوا ترکیب می شوند. یکی از دلایل گاز خوردن، روغن ریزی و کم شدن ولتاژ موتور برق این است که با کافی نبودن مقدار هوای لازم، ممکن است فرآیند احتراق به درستی صورت نگیرد این اتفاق خود میتواند باعث ریپ زدن دستگاه شود. قرار دادن دستگاه در محل مناسب که تهویه هوا خوب دارد باعث اثر بخشی در عملکرد دستگاه می شود.

سوخت بی کیفیت و استفاده نادرست

سوخت بی کیفیت و استفاده نادرست

کیفیت سوخت برای هر دستگاهی از اهمیت زیادی برخوردار است. در برخی از موارد داخل باک دستگاه مقداری سوخت باقی می ماند و مدت زمان زیادی دستگاه فعالیتی ندارد. سوخت هایی که تاریخ انقضاء دارند مانند گازوییل و بنزین دارای تاریخ انقضاء هستند. نکته دیگری هم که وجود دارد ، بعضی از بنزین ها مقدار اکتان مناسبی ندارند.

با این تفاصیر کیفیت سوخت و روش درست استفاده آن در مولد برق از اهمیت زیادی برخوردار هستند. عدم رعایت هرکدام از مواردی که گفته شد میتواند علت ریپ زدن موتور برق باشد.

دوده زدن و نیم سوز شدن موتور برق


بیشتر بخوانید : علت کم و زیاد شدن ولتاژ موتور برق


دوده زدن و نیم سوز شدن موتور برق

شمع ها کیفیت های مختلفی دارند. یکی از وظایف شمع ایجاد احتراق در انواع موتور برق‌های گازی و بنزینی است، شمع ها عمر محدودی دارند و پس از اتمام عمر شمع لازم است که تعویض گردد و بی توجهی به این موضوع باعث ضعف دستگاه می شود.

در یک سری مواقع عواملی مانند تمام شدن عمر شمع، چرب و کثیف بودن سوخت، عدم تنظیم کاربراتور موتور برق بنزینی، بیش از حد رسیدن سوخت به دستگاه و بسته بودن ساسات باعث دوده زدن روی پلاتین های شمع می شود. این امر باعث نیم سوز و ضعیف شدن جرقه ایجاد شده از شمع می شود که در نهایت باعث ریپ زدن دستگاه می شود.

در مولدهای برق‌ دیزلی وظیفه پاشش سوخت با سوزن‌های خاصی انجام می‌گیرد که در صورت کثیف شدن آنها هم احتمال ریپ زدن دستگاه وجود دارد. 

کثیفی و گرفتگی فیلتر هوا

کثیفی و گرفتگی فیلتر هوا

فیلتر هوا که وظیفه تصفیه هوای مورد نیاز دستگاه و جلوگیری از وارد شدن گرد و غبار را برعهده دارد، بعد از مدتی کار کردن دستگاه، فیلتر هوا دچار اشغال گرفتگی و کثیفی می شود، در نتیجه کثیف شدن فیلتر هوا، باعث تأمین نشدن هوای مورد نیاز دستگاه می شود. بهتر است مرتبا دستگاه را بررسی کنید.

ممکن است ناگهان متوجه به درستی کار نکردن دستگاه شوید و این می تواند بدلیل گرفتگی و کثیفی فیلترهوا باشد.

نشتی و ایرادات سیستم سوخت رسانی

نشتی و ایرادات سیستم سوخت رسانی

سوخت از طریق شلنگ ها به مولد و سیلندر دستگاه تزریق می شود. در برخی از مواقع شلنگ‌های سوخت موتور برق دچار استهلاک، فرسودگی و نشتی می‌شود. در برخی مواقع نیز آشغال گرفتگی قطعات مانند شیر خروجی باک و گرفتگی ژیگلور کاربراتور در موتور برق های بنزینی یا گرفتگی پمپ یا سوزن انژکتور در موتور برق های دیزلی دلیل ریپ زدن دستگاه است. در دستگاه هایی که با سوخت گازی کار میکنند دیافراگم میکسر گاز یا خشک شدن دیافراگم و آشغال گرفتگی میکسر باعث درست کار نکردن موتور برق می شود. در صورت نیاز با تعویض یا سرویس قطعات میتوان برای برطرف کردن مشکل سوخت رسانی اقدام کرد.

خرابی یا چپقی وایر و ضعیف شدن کویل

خرابی یا چپقی وایر و ضعیف شدن کویل

یکی از قسمت هایی که در بخش سری شمع موتور برق قرار گرفته شده، کویل، چپقی یا وایر نام دارد. قطعات نام برده شده به هر دلیلی بعد از خرابی، استهلاک یا شل شدن باعث ریپ زدن دستگاه می شوند.

کویل به تولید جرقه در شمع کمک می کند، خرابی کویل موجب تضعیف شدن احتراق می شود که این هم یکی از دلایل درست کار نکردن دستگاه است.

در برخی مواقع کویل سالم است اما وایر دچار مشکل شده است، در چنین شرایطی وایر نمی تواند برق کویل مولد برق بنزینی را به درستی به شمع انتقال دهد، همین موضوع یک علت ریپ زدن موتور برق است. بهتر است قبل از اقدام به تعویض کویل حتما وایر و چپقی دستگاه را بررسی کرد.


برای خرید و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان آبادیزل تماس بگیرید.

شماره های تماس : ۰۲۱۳۳۹۹۲۲۹۴ – ۰۲۱۳۳۹۱۴۰۸۴

faq

بله سوخت بی کیفیت باعث ریپ زدن موتوربرق میشود.

بله با سرویس منظم و جرم گیری آن میتوان از ریپ زدن دستگاه جلوگیری کرد.

بله باید بصورت دوره ای تعویض شود در غیر این صورت، ریپ زدن دستگاه را به همراه خواهد داشت.

همچنین بخوانید
ECU مغز دیزل ژنراتور بوده و وظیفه هماهنگی، کنترل بین بخش‌های مختلف موتور را دارد. این ماژول به کمک سنسورها یا حسگرها، اطلاعاتی را از موتور گرفته و زمان تزریق و مقدار سوخت را تنظیم می‌کند و باعث ایجاد بستری مناسب برای احتراق می‌شود و نتیجه این فرایند تنظیم دور موتور است.
سیستم تحریک یا اکسایتر دیزل ژنراتور بر پایداری و کارایی ژنراتور کنترل دارد و نقش حیاتی را در عملکرد ژنراتور دیزلی در صنایع مختلف ایفا می‌کند. اکسایتر دیزل ژنراتور، به ایجاد و تنظیم میدان‌های الکتریکی در روتور ژنراتور اشاره دارد و به عنوان سیستمی تعریف می‌شود که جریان میدانی را برای سیم پیچ روتور دیزل ژنراتور فراهم می‌کند. یک سیستم تحریک که به خوبی طراحی شده است، قابلیت اطمینان بالا، کارکرد پایدار و پاسخ‌دهی سریع ژنراتور را در پی خواهد داشت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: