تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی امروزه مردم بدون اینترنت بهسختی زندگی میکنند در حالیکه بدون برق زندگی برایشان غیرممکن است. امروز برق با همه بخشهای زندگی ما درآمیخته است. از بازکردن پارکینگ تا تجهیزات حرارتی منزل تماموکمال با برق کار میکند.
در سالیان نهچندان دور تأمین برق تنها به نیروگاهها وابسته بود، اما امروز تولید انرژی الکتریکی تنها در نیروگاهها انجام نمیشود، بلکه در مراکز صنعتی و کارخانهها برق بهصورت مستقل تولید میشود.
موتور برق دیزلی بهتر است یا بنزینی
گفتیم که نوع بنزینی و دیزلی یک فرایند در تبدیل ماده سوختی به انرژی الکتریکی دارند. اما برای استفاده از این دو نوع ژنراتور و خرید صحیح باید تمام تفاوتهای این دو نوع دستگاه را ارزیابی کرد که در ادامه به آن میپردازیم:
میزان مصرف سوخت
از آنجا که قیمت بنزین از گازوئیل بیشتر است در نتیجه استفاده از نوع گازوئیلی هزینه کمتری برای مالک دستگاه به دنبال خواهد داشت.
این مدل مصرف سوخت بسیار بالایی دارد و شرکتهای سازنده تلاش میکنند تا مصرف سوخت در این دستگاه را کاهش دهند، اما در دستگاه دیزلی مصرف سوخت به مراتب کمتر است.
بنابراین نوع دیزلی از راندمان سوختی بالاتری برخوردار است. این محصول با سوخت کمتر انرژی بیشتری آزاد کرده و توان الکتریکی بیشتری از آن گرفته میشود. در نتیجه نوع گازوئیلی بهتر عمل میکند.
در مولد دیزلی، گازوئیل عامل سوخت است و در دستگاه بنزینی، بنزین ماده سوختی است. علاوه بر اینکه جنس این دو ماده با یکدیگر تفاوت دارد نوع سوخت نیز با هم متفاوت است. بنزین بسیار سریع و با شدت بیشتری دچار احتراق میشود؛ لذا در هر زمان و با هر اتفاقی این امکان وجود دارد که بنزین در مولد برق دچار احتراق شود. تفاوت نوع دستگاه بنزینی و دیزلی در امنیت دستگاه است که دستگاه دیزلی امنیت بیشتری خواهد داشت.
طول عمر
گازوئیل یک ماده سوختی روان است و بهراحتی مشتعل میشود. گازوئیل براثر تراکم و دما مشتعل میشود، درحالیکه بنزین چنین خاصیتی نداشته و حتماً بهوسیله جرقه شمع دچار احتراق میشود. برای احتراق بنزین نیاز است تا یک روانکننده به انجین اضافه شود. روانکننده موجب احتراق آرام و نرم مولد بنزینی میشود. هرچه احتراق در مولد آرامتر شکل بگیرد، فشار به پیستون و اجزا اجین کمتر خواهد بود.
اصولاً فشار ناشی از احتراق در نوع بنزینی بسیار بیشتر است. برای همین طول عمر محصول دیزلی بیشتر است.
قابلیت اطمینان
قبل از اینکه به تفاوت موتوربرق بنزینی و دیزلی در مورد قابلیت اطمینان بپردازیم، ابتدا باید مفهوم قابلیت اطمینان را بدانیم.
قابلیت اطمینان مفهومی است که در صنعت و بهخصوص در سیستم توزیع قدرت به کار میرود. قابلیت اطمینان به مفهوم انجام شدن مأموریت یک سیستم یا دستگاه است به طور مثال احتمال تولید برق ثابت و مداوم در یک ژنراتور چه مقدار است؟
برای پاسخ به این سوال باید به میزان کارکرد و نیاز به تعمیر دستگاه نگاه کرد. یعنی احتمال این که یک مولد برق چه میزان احتمال وجود دارد که در زمان کار یا قبل از کار متوقف شود. در نوع دیزلی نیاز به تعمیر برق بسیار کمتر از موتوربرق بنزینی است. موتوربرق دیزلی اجزای سادهتری داشته و بهراحتی تولید برق میکند، حالآنکه مولد برق بنزینی ساختمان پیچیدهتر و اجزای بیشتری داشته و نیاز به سرویس و تعمیر در این دستگاه بالاتر میرود.
برای اطلاع از چگونگی راه اندازی، به مقاله نحوه روشن کردن موتور برق مراجعه نمایید.
وزن
برای بررسی تفاوت ژنراتور بنزینی با دیزل، یکی از پارامترها که بررسی میشود وزن دستگاه است. اصولاً نوع بنزینی به دستگاه پرتابل معروف بوده که قابلیت حملونقل را دارد. نوع دیزلی به دلیل نوع عملیات سوخت که انفجار براثر تراکم و حرارت صورت میگیرد وزن بیشتری دارد.
زیرا نیاز است در هنگام احتراق ماده سوختی تنش حاصل از انفجار کنترل شود، برای همین به دور دستگاه دیزلی یک شاسی ساخته میشود. شاسی، وزن دستگاه را سنگینتر میکند.
میزان صدا
نکتهای که باید به آن توجه کرد سروصدای زیاد دستگاه است، چه نوع بنزینی یا دیزلی دارای سرو صدای بسیار زیادی هستند. نوع احتراق در مولدهای دیزلی که براثر تراکم، انرژی آزاد میشود، سروصدای بیشتری ایجاد میکند؛ لذا در محیطهای مسکونی کمتر استفاده میشود.
نوع کاربری
کاربری مدل بنزینی از دیزلی راحتتر است. از طرف دیگر مولدهای بنزینی توان ها کمتر نیز دارد ولی در نوع دیزلی از 7 کیلووات شروع میشود.
راندمان
قیمت بنزین نسبت به گازوئیل گران تر است، البته در سال های اخیر این اختلاف قیمت کاسته شده ولی همچنان بنزین سوخت گرانی بشمار می رود. همچنین در مورد موضوع مصرف سوخت، موتور برق های دیزلی وضعیت بهتری دارند و نسبت به موتور برق های بنزینی و میزان برقی که تولید می کنند مصرف کمتری دارند.
تعمیر و نگهداری
این دستگاه ها همیشه باید سرویس و آماده بهکار نگهداری شوند تا در زمانهایی که برق قطع میشود، از آن بهرهبرداری کرد.
باید سرویسهای ساعتی انجام شود تا دستگاه هیچگاه خراب نشده و همیشه در حال کار باشد. باید به این نکته توجه کرد که نوع دیزلی نیاز کمتری به سرویس دارد، زیرا فشار به اجزای دستگاه کمتر بوده و دستگاه ساعت بیشتری کار میکند.
هوا خنک
سوختن بنزین یا گازوئیل موجب آزاد شدن انرژی حرارتی در موتوربرق شده و دمای بالا موجب استهلاک قطعات میشود. بنابراین در ژنراتور برق از سیستم هواخنک یا آب خنک برای کاهش دما در دستگاه استفاده میشود.
تفاوت این دو مدل در سیستم هوا خنک است، که موجب تفاوت قیمت دستگاه میشود. معمولا بسته به توان انرژی مورد نیاز سیستم خنککاری متفاوتی انتخاب میشود. در نوع بنزینی معمولا از هوا خنک استفاده میشود، اما در نوع دیزلی سیستم خنککاری آب خنک است که قیمت دستگاه را بالا میبرد.
موتور برق دیزلی بهتر است یا بنزینی
انتخاب بین این دو مدل بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله نیازهای شما، محیط استفاده، هزینهها، قدرت خروجی و عملکرد مورد انتظار. در زیر به برخی از مزایا و معایب هر نوع موتور میپردازم:
دیزلی
-
کارایی بالا
-
مصرف سوخت کم
-
پایداری بالا
-
قابلیت عملکرد در شرایط سخت
- هزینه خرید و نصب
-
نویز و آلودگی صوتی
-
نگهداری و تعمیرات
بنزینی
-
هزینه مناسب خرید و نصب
-
قابلیت حمل
-
نویز کمتر
-
سرعت بالا
-
مصرف سوخت بالا
-
کارایی کمتر
موتورهای برق بنزینی معمولاً کارایی کمتری نسبت به موتور برق دیزلی دارند، به این معنی که برای تولید برق بیشتر نیاز به مقدار بیشتری سوخت دارند.
به طور کلی، انتخاب بین نوع دیزلی و بنزینی بستگی به نیازها و شرایط خاص شما دارد. اگر نیاز به کارایی بالا، مصرف سوخت کم و پایداری در شرایط سخت دارید، دستگاه دیزلی میتواند گزینه مناسبی باشد. اما اگر هزینه خرید و نصب کمتر، نویز کمتر و سرعت بالا مهمتر هستند، ژنراتور بنزینی ممکن است گزینه بهتری باشد.
کلام پایانی
در این مقاله به مهمترین تفاوت موتور برق بنزینی و دیزلی اشاره شد که علاوه بر این موارد، تفاوتهای جزئی و فرعی وجود دارد که به آن اشاره نشده است.
بهتر است قبل از خرید با یک کارشناس گفتگو کنید تا نسبت به هزینه و توان موردنیاز شما برای تولید برق، موتوربرق مناسبتری برای شما انتخاب کنند.
برای خرید و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان آبادیزل تماس بگیرید.
شماره های تماس : ۰۲۱۳۳۹۹۲۲۹۴ – ۰۲۱۳۳۹۱۴۰۸۴
موتور برق های دیزلی با توجه به توان و طول عمر بالا از نوع بنزینی قیمت بالاتری دارند.
ولی برند و توان آن هم مهم است.
نوع بنزینی معمولا صدای کمتری دارد. ولی توان و استفاده کردن از کانوپی هم در صدای آن تاثیر دارد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید