شرکت بازرگانی مهندسی آبادیزل

تفاوت پمپ محیطی و بشقابی چیست؟

تفاوت پمپ محیطی و بشقابی چیست؟ امروزه با رشد جمعیت و افزایش خانه های آپارتمانی مشکلاتی نظیر کاهش فشار یا قطع شدن آب به وجود می آید که این پمپ ها با توجه به عملکردی که دارند می توانند باعث افزایش جریان آب شوند. این پمپ ها کاربرد زیادی در شهر های پرجمعیت دارند. ما در این مقاله به تفاوت میان آن ها می پردازیم.

 خرید پمپ محیطی و بشقابی


فرق بین پمپ بشقابی و محیطی

پمپ آب محیطی چیست؟

پمپ آب بشقابی چیست؟

نحوه نصب پمپ های محیطی

دبی آب چیست؟

راهنمای خرید پمپ محیطی و بشقابی


فرق بین پمپ بشقابی و محیطی

تفاوت پمپ محیطی و بشقابی چیست؟ اگر بخواهیم به طور خلاصه پمپ محیطی و بشقابی را توضیح دهیم باید به مسئله سرعت انتقال و یا راندمان کاری آن اشاره کنیم. یکی از تفاوت های مهم میان آن ها سرعت و عملکرد پروانه است. پروانه ها نقش مهم و کاربردی در پمپ‌های آب بشقابی دارند.

فرق بین پمپ بشقابی و محیطی

انتقال آب

پمپ بشقابی برای انتقال آب به کمک انرژی چرخشی بر مبنای روتور (چرخانه) و استاتور کار می‌ کند. در پمپ بشقابی انتقال بر اساس حرکت یک جریان پروانه دوار صورت می گیرد.

پمپ آب بشقابی یکی از رایج ترین نمونه‌ های بازار است. که کار آن انتقال بر اساس حرکت یک جریان پروانه دوار (چرخان) خواهد بود.

هر چه قدرت موتور بیشتر باشد پمپ بشقابی عملکرد بهتری خواهد داشت.

انتقال هوا و گاز

انتقال هوا و گاز در پمپ محیطی زیاد است معمولا در این پمپ ها مقداری آب هم به همراه هوا و گاز وارد می شود در صورتی که در پمپ بشقابی این امکان وجود ندارد.

جریان آب

جریان آب در داخل این پمپ ها مکش شده و با سرعت زیادی چرخیده و از طریق نیروی گریز از مرکز به بیرون پرتاب می گردد.

یکی از تفاوت های کلیدی در پمپ های محیطی و بشقابی تعداد پره ها هستند که نقش مهمی در عملکرد و کارایی پمپ دارند.

منحنی پمپ

منحنی عملکردی پمپ محیطی نسبت به پمپ بشقابی با کاهش دبی (آبدهی) شیب خطی خود را حفظ خواهد کرد.

در پمپ های محیطی در دبی پایین نیز می‌تواند فشار آب را بیشتر کند.

ارتفاع مکش

ارتفاع مکش در پمپ های محیطی نسبت به پمپ بشقابی کمتر است. جابه جایی این سری پمپ ها با نیروی گرانشی صورت می گیرد در صورتی مکش مثبت برای شما مهم باشد شما باید سراغ پمپ های محیطی بروید. 

پمپ آب محیطی چیست؟

این پمپ‌ ها از دسته پمپ‌های توربینی محسوب می‌شوند و تولید و طراحی آن‌ ها به گونه ای است که در دبی‌ (میزان حجم دهی) های پایین هم قابلیت افزایش فشار آب را دارند. دبی آب مورد مهمی در انتخاب نوع پمپ محسوب می‌شوند. برخی از پمپ‌ها قادر به افزایش فشار آب در دبی‌های پایین نمی‌ باشند و عملاً راندمان پمپ را زیر سؤال می‌برند.

پمپ آب محیطی

تفاوت پمپ محیطی و بشقابی چیست؟

تفاوت میان آن ها در بخش‌ های مختلف مانند تعداد پره‌ها می‌ باشد. در پمپ محیطی تعداد زیادی پره وجود دارد که همگی دور محور یک کانال می‌چرخند.

هنگامی که آب از دهانه ورودی وارد قسمت پره‌ها می‌شود همزمان با چرخش، سرعت آب نیز بالا رفته و آب از دهانه پمپ خارج می‌شود.

پمپ آب بشقابی چیست؟

این پمپ ها نسبت به دیگر پمپ ها از دبی (آبدهی) بهتری برخوردار هستند. و نقش مهمی در صنعت دارند.

معمولا این پمپ ها در مصارف کشاورزی و خانگی کاربرد مهمی دارند. و در آبیاری باغ ها و بخش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

پمپ آب بشقابی

این پمپ ها برای انتقال آب و سیالات حلال دیگر مانند روغن و آب کاربرد دارند.

پروانه های این نوع پمپ ها از سه نوع تشکیل شده اند. این پروانه ها به صورتی طراحی شده اند که هر کدام می توانند راندمان پمپ را تعیین کنند.

پمپ پروانه ای

  • پروانه باز
  • پروانه بسته
  • پروانه نیمه باز

نحوه نصب پمپ های محیطی

هر دستگاه باید در یک موقعیت مکانی مناسب نصب شود. ما در دستورالعمل زیر به نکات مهم قبل از نصب و راه اندازی پمپ محیطی پرداخته ایم.

نحوه نصب پمپ های محیطی

  1. یکی از نکات ایمنی پیش از نصب پمپ محیطی که باید به آن اهمیت داد ورود هرگونه مواد ضایعاتی یا نخاله‌های طبیعی است که باعث می‌شود دستگاه به ‌درستی کار خود را انجام ندهد.
  2. دستگاه به دلیل کارکرد موتور دارای ارتعاش است و می‌تواند زمین را بلرزاند و دستگاه را به حرکت درآورد؛ برای همین لازم است زیرسازی برای دستگاه انجام شود و فونداسیون به ‌طور کامل انجام شود. زمانی که دستگاه در محل قرار گرفت باید دستگاه به سطح زمین پیچ شود.
  3. محل نصب پمپ باید خشک و تمیز باشد. ورود هرگونه آب از پمپ تخلیه چاه، ناودان، سقف‌های شیب‌دار، آبپاش‌های آبیاری محوطه ممنوع است.
  4. در هنگام نصب از ابزار‌هایی مانند لوله آب نیاز داریم. معمولا قطر دهانه لوله آب باید هم قطر یا بزرگ‌ تر از دهانه ورودی پمپ باشد. یک سر لوله را به پمپ و سر دیگر آن را به لوله اصلی آن متصل کنید.
  5. معمولا پمپ‌ هایی که بیشتر از (0.5) اسب بخار قدرت دارند معمولاً صدای زیادی تولید می‌کنند.
  6. در زمان نصب باید شرایطی فراهم شود تا پمپ از گزند باد و باران و سقوط اشیاء محافظت شود.

دبی آب چیست؟

دبی کمیتی به اصطلاح در صنعت آب است که به میزان آبی که از نقطه مشخص در واحد زمان عبور می‌ کند گفته می‌شود.

آبگذری یا دبی اصطلاحی در صنعت آب است که به مقدار آبی گفته می‌شود که از نقطه مشخصی مانند رودخانه، کانال آب، دریچه سد، لوله و یا هر سازه دیگری مثل کارتریج (مغزی) شیرآلات در واحد زمان عبور می‌کند.

بیشترین دبی در جهان مربوط به رود آمازون با حدود (۱۷۷۱۵۰) متر مکعب در ثانیه در مصب آن است که آبگذری یک روز آن ذحیره لازم برای بیش از ده سال شهری مثل تهران را تامین می‌کند.

برای محاسبه این رقم باید حاصل ضرب سطح مقطع در سرعت آب را به دست آورد و واحد اندازه گیری آن مترمکعب بر ثانیه است.

 واحد دبی (M3/S) متر مکعب بر ثانیه است.

دبی آب چیست؟

راهنمای خرید پمپ محیطی و بشقابی

امروزه با پیشرفت صنعت و تکنولوژی پمپ های مختلفی تولید و راهی بازار می شوند که هر کدام کاربرد و نقش مهمی در زندگی روزمره ما ایفا می کنند.

امیدواریم این مقاله مورد پسند و استفاده شما کاربران قرار گرفته باشه شما می توانید برای خرید و ثبت سفارش انواع پمپ های مختلف و قیمت آن ها با کارشناسان ما مشورت کرده تا از بهترین و با کیفیت ترین مدل پمپ بهرمند شوید.

برای اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در بالای سایت آبادیزل تماس بگیرید.

همچنین بخوانید
دیزل ژنراتور چیست | دیزل ژنراتور که از ترکیب موتور دیزل، ژنراتور (مولد الکتریکی) و بخش‌های دیگر ساخته شده است، ابزاری برای تامین برق در شرایط مختلف است که در انواع بزرگ، کوچک، خانگی، صنعتی، سه فاز و تکفاز وجود دارد. در ادامه با ژنراتور گازوئیلی، کاربرد و اجزای اصلی این دستگاه مولد برق آشنا خواهید شد.
سیستم اگزوز دیزل ژنراتور یکی از بخش‌های حیاتی برای عملکرد صحیح این دستگاه‌ها به حساب می‌آید. وظیفه اصلی این سیستم، هدایت گازهای ناشی از احتراق به خارج از موتور و کاهش آلودگی‌های تولیدی است. در این مقاله به بررسی کامل این سیستم می‌پردازیم.
سیستم AVR یا تنظیم کننده ولتاژ در دیزل ژنراتور چه نقشی دارد؟ در این مقاله با آموزش نصب تثبیت کننده ولتاژ، نقشه و نحوه تست سیستم AVR به طور کامل آشنا می‌شویم و نقش آن در دیزل ژنراتور را بررسی می‌کنیم.
راهنمای خرید دیزل ژنراتور | انتخاب و خرید دستگاه مولد برق مناسب، مستلزم داشتن اطلاعات دقیقی درباره نیازها، ویژگی‌ها و عواملی مانند توان و ظرفیت، مصرف سوخت، برند و قیمت است. این مقاله قصد دارد به خریداران کمک کند تا با توجه به نیاز و شرایط خود، بهترین گزینه را انتخاب کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: