شرکت بازرگانی مهندسی آبادیزل

تفاوت کارواش خانگی و صنعتی

تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در موارد متعددی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. امروزه استفاده از کارواش صنعتی و کارواش خانگی روز به روز در حال افزایش است.

بسیاری از افراد ترجیح می دهند برای شستشو و نظافت در خانه یا محل کار خود از واترجت استفاده کنند. با ما همراه باشید تا این دو محصول را مقایسه کنیم و به تفاوت آن‌ها بپردازیم.


تفاوت این دستگاه ها در موارد زیر است:

موتور

پمپ

شلنگ

وزن

شاسی و بدنه

تنظیم فشار


همچنین خواهید دید:

مقایسه کارواش خانگی و صنعتی

مزایا و معایب کارواش صنعتی و خانگی


کارواش خانگی مناسب تمیز کردن محیط های کوچک است. اما کارواش صنعتی همانطور که از نام آن نیز مشخص است، کاربرد گسترده تری دارد و جهت تمیز کردن و شستشوی محیط های وسیع تر مانند کارخانه ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما تفاوت آنها فقط به همین مورد خلاصه نمی شود و در واقع تفاوت این دو مدل در قطعات به کار رفته در آن هاست که در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

اصلی ترین تفاوت کارواش خانگی و صنعتی عبارتند از:

موتور کارواش

موتور کارواش

یکی از مهمترین تفاوت ها در انواع کارواش فرق سیستم و قدرت موتور آن است. قطعات سیستم موتور در کارواش صنعتی از نوع القایی (induction) بوده و امکان شستشو طولانی مدت را برای کاربر فراهم می سازد. موتور استفاده شده در کارواش خانگی از نوع کلکتوری (زغالی) است و باید در محیط هایی از آن استفاده شود که فشار زیادی به موتور دستگاه وارد نشود؛ چرا که در صورت استفاده نامناسب و بیش از حد، موتور به شدت داغ شده و دچار آسیب می‌شود.

موتور تعبیه شده در مدل صنعتی از نوع القایی بوده و امکان شستشو در طولانی مدت و به صورت مدوام را برای کاربر فراهم می کند. از دیگر موارد فرق این دو می توان به جنس قطعات به کار رفته در پمپ و موتور آن ها اشاره کرد. قطعات به کار رفته در مدل خانگی معمولا از سرسیلندرهای برنجی با کیفیت متوسط و یا آلومینیومی هستند که تا حدودی از کیفیت پایین تری برخوردارند. این در حالی است که کارواش های صنعتی مجهز به سرسیلندر برنجی با درجه کیفیت بالایی است.

پمپ کارواش

پمپ کارواش

تفاوت در پمپ بین این 2 دستگاه در جنس و کیفیت قطعات داخلی دیده می‌شود.

مکانیزم کار موتور کارواش بر اساس پمپاژ آب توسط چند پیستون شکل می‌گیرد. معمولا بهترین جنس پیستون در دستگاه خانگی از مواد آلومینیوم و سبک بوده و پولیش کاری شده است؛ اما در نوع صنعتی، پیستون‌ها جنس برنجی و درجه یک صنعتی دارند.

در کنار این موارد، اهرم و شیر تنظیم فشار نیز جنس متفاوتی خواهد داشت. در یک کارواش خانگی اهرم تنظیم (اگر وجود داشته باشد)، جنس و متریال آن از پلاستیک فشرده خواهد بود اما در کارواش صنعتی، شیر تنظیم فشار فلزی و از جنس استیل ضد زنگ است. ضمن اینکه در برخی مدل‌های صنعتی، قابلیت نصب دو خروجی و دو تفنگ شستشوی همزمان نیز وجود خواهد داشت.

شلنگ

جنس شلنگ از دیگر تفاوت کارواش خانگی و صنعتی است. با وجود اینکه در هر دو دستگاه از شلنگ فشار قوی استفاده شده است اما جنس شلنگ ها در مدل صنعتی از بافت مستحکم فولاد بوده که قابلیت عبور جریان آب را با فشار بالا داشته و همچنین مقاومت زیادی در برابر شرایط مختلف دارند.

در حالی که جنس این شلنگ فشار قوی در دستگاه خانگی لزوما از بافت فولادی نمی باشد. بافت فولادی در شلنگ کارواش صنعتی باعث شده تا در هنگام عبور وسایل نقلیه سنگین از روی آن دچار آسیب و قطع و وصل شدن آب نیز نشود.

وزن دستگاه

مورد دیگری که می توان به آن اشاره کرد، وزن آن هاست که البته این مورد دور از انتظار نخواهد بود. نوع صنعتی از وزن بیشتری نسبت به نوع خانگی برخوردارند و حداقل وزنی برابر با ۲۰ کیلوگرم دارند، در حالیکه نوع خانگی دارای وزنی سبک تر و حدود ۵ کیلوگرم دارند. بنابراین حمل و نقل نوع خانگی کارواش ها بسیار راحت تر خواهد بود.

شاسی و بدنه کارواش

شاسی و بدنه

جنس بدنه یا شاسی تفاوت دیگر این دو نوع دستگاه است. با توجه به این که نوع صنعتی در محیط های صنعتی استفاده می شود لازم است دارای بدنه ای مقاوم تر باشد؛ بنابراین بدنه آن از فلز با مقاومت بالاست. اما جنس به کار رفته شده در مدل خانگی از پلاستیک است و به همین دلیل بدنه ضعیف تری نسبت به نوع صنعتی دارد.

تنظیم فشار

گیج فشار یا فشارسنج از دیگر تفاوت میان این دو دستگاه است و دستگاه های صنعتی بر خلاف مدل خانگی مجهز به فشارسنج هستند و به همین دلیل امکان کنترل و کم و زیاد کردن قدرت فشار فراهم می‌شود. با بیشتر شدن قدرت فشار، دبی خروجی آب نیز افزایش می یابد.

در نوع خانگی میزان دبی (حجم آبدهی) پایین و حدود پنج تا هفت لیتر است. در نوع صنعتی دبی (آبدهی) آب تا ۱۲ الی ۲۰ لیتر در دقیقه هم وجود دارد.

 عملکرد کارواش های صنعتی و خانگی

مقایسه کارواش خانگی و صنعتی

در این جدول فرق کارواش خانگی و صنعتی را به صورت اجمالی مشاهده خواهید کرد:

 مشخصه 
 کارواش خانگی 
 کارواش صنعتی 
 نوع موتور 
 کلکتوری (زغالی) با توان کمتر 
 القایی (دینامی) با توان بالا 
کاربرد 
شستشوی سبک و متوسط - ماشین سواری و شخصی
- شستشوی سطوح و محوطه کوچک
شستشوی ماشین سنگین - وسایل نقلیه بزرگ و عمومی
- سطوح پهن و وسیع - محوطه های بزرگ
 جنس شلنگ 
 شلنگ فشار قوی معمولی بدون بافت فولادی 
 شلنگ فشار قوی با بافت فولادی مقاوم 
 وزن و قابلیت حمل 
 حدود 5 تا 10 کیلوگرم 
 حدود 19 تا 50 کیلوگرم 
 نوع شاسی 
 پلاستیکی 
 فلزی و مقاوم برای محیط‌های سخت 
 قابلیت تنظیم فشار 
 فشار ثابت و غیرقابل‌تنظیم 
 قابلیت تنظیم فشار با وجود گیج فشار 
 جنس بدنه 
 پلاستیکی 
 فلزی و مقاوم

مزایا و معایب کارواش خانگی و صنعتی

با توجه به بررسی بالا، می‌توان برخی مزایا و معایب را برای تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در نظر گرفت. به طور کلی این فرق ها در جدول زیر مشاهده می‌شود.

مشخصه
کارواش خانگی
کارواش صنعتی
نوع موتور
تکفاز 220 ولت
تکفاز 220 ولت - سه فاز 380 ولت
توان
1000 تا 2500 وات
2000 تا 9200 وات
حداکثر فشار خروجی
تا 170 بار
170 - 180 بار به بالا
قدرت پاک کنندگی
آلودگی های سطحی و عادی محیطی
تمام آلودگی های سطحی، عمیق و صنعتی آغشته با مواد روغنی، شیمیایی و...
پمپ مکش
فقط در برخی مدل ها وجود دارد
در بیشتر مدل ها وجود دارد
دمای آب خروجی
فقط آب سرد
مدل های با هیتر و خروجی آب گرم هم وجود دارند.
زمان کاری
کوتاه و متوسط
بلند و شیفت کاری طولانی
شلنگ
ساده فشار قوی - لاستیکی و پلاستیکی
فوق ضخیم چند لایه - ترکیبی لاستیکی و فلزی
هزینه
ارزان و مناسب
گران و بالاتر
وزن
سبک (بین 1.5 تا 30 کیلوگرم)
سنگین (بین 15 تا 160 کیلوگرم)
ابعاد
کوچک و متوسط
بزرگ

شما در این مقاله به بررسی تفاوت کارواش خانگی و صنعتی پرداختیم. امیدوارم که این مقاله مورد پسند شما قرار گرفته باشه اگر سوالات و پیشنهاداتی دارید در قسمت نظرات برایمان کامنت بگذارید.

برای خرید و مشاوره در مورد انواع کارواش با ما تماس بگیرید. 

شماره های تماس : ۰۲۱۳۳۹۹۲۲۹۴ - ۰۲۱۳۳۹۱۴۰۸۴

همچنین بخوانید
پارالل کردن دیزل ژنراتور، به فرآیندی گفته می‌شود که در آن دو یا چند دستگاه الکتریکی، از جمله ترانسفورماتورها و ژنراتورها، به گونه‌ای به هم متصل می‌شوند که به طور همزمان و هماهنگ کار کنند. این عمل به منظور افزایش قابلیت اطمینان سیستم، افزایش ظرفیت انتقال توان و بهبود بهره‌وری انرژی انجام می‌شود. در این مقاله به جزئیات کامل این سیستم می‌پردازیم.
دیزل ژنراتور چیست | دیزل ژنراتور که از ترکیب موتور دیزل، ژنراتور (مولد الکتریکی) و بخش‌های دیگر ساخته شده است، ابزاری برای تامین برق در شرایط مختلف است که در انواع بزرگ، کوچک، خانگی، صنعتی، سه فاز و تکفاز وجود دارد. در ادامه با ژنراتور گازوئیلی، کاربرد و اجزای اصلی این دستگاه مولد برق آشنا خواهید شد.
سیستم اگزوز دیزل ژنراتور یکی از بخش‌های حیاتی برای عملکرد صحیح این دستگاه‌ها به حساب می‌آید. وظیفه اصلی این سیستم، هدایت گازهای ناشی از احتراق به خارج از موتور و کاهش آلودگی‌های تولیدی است. در این مقاله به بررسی کامل این سیستم می‌پردازیم.
سیستم AVR یا تنظیم کننده ولتاژ در دیزل ژنراتور چه نقشی دارد؟ در این مقاله با آموزش نصب تثبیت کننده ولتاژ، نقشه و نحوه تست سیستم AVR به طور کامل آشنا می‌شویم و نقش آن در دیزل ژنراتور را بررسی می‌کنیم.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: