شرکت بازرگانی مهندسی آبادیزل

موتور برق چیست

موتور برق چیست و چگونه کار میکند؟ این دستگاه وسیله ای است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. انرژی مکانیکی از سوختن گازوییل، بنزین، گاز، به وجود می‌آید. در ادامه با انواع و کاربرد موتور برق بیشتر آشنا می شوید:


در ادامه خواهید دید:

آشنایی با دستگاه

کاربرد

ساختار اجزا

انواع

انواع مولد برق اینورتر (inverter)

نحوه کار

نقش موتور برق در صنایع مختلف

 


آشنایی با موتور برق

موتور برق با چی کار میکنه، این دستگاه از دو قسمت اصلی موتور و دینام، جهت تولید برق اضطراری تشکیل شده‌اند. مکانیزم قسمت موتور آن بسته به نوع سوخت متفاوت است و این محصولات با توجه به توان های مختلف می توانند کاربری مختلفی داشته باشند.

کاربرد موتور برق

 به طور کلی برای مواقع قطعی برق کاربرد دارد. ولی در برخی موارد به عنوان نیروی اصلی استفاده می‌شوند، در این مواقع از ژنراتور دائم‌کار استفاده می‌شود.

به طور کلی هر کجا نیاز به تامین انرژی برق داشته باشیم، از  ابن دستگاه استفاده می‌کنیم. کاربردهای این کالا را می‌توانید در مراکز صنعتی، بیمارستان‌ها، هتل‌ها، منازل و... برای تامین انرژی در مواقع ضروری ببینید.

ساختار اجزای موتور برق

در ادامه مقاله موتور برق چیست؟ به ساختار دستگاه و مهمترین اجزای تشکیل دهنده آن  اشاره میکنیم:

موتور engine

 این بخش از مولد برق تامین انرژی مکانیکی را به عهده دارد. موتور (انجین) قسمت اصلی ساختار دستگاه است که در آن انرژی مکانیکی به انرژی برق تبدیل می‌شود. این نکته را در اطلاعات در مورد دستگاه به خاطر داشته باشید که هر قدر توان موتور بالاتر باشد، برق بیشتری تولید می‌کند.

دستگاه تولید انرژی متناوب آلترناتور

 وظیفه این قطعه تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی است.

سیستم سوخت

این سیستم می‌تواند روی خود دستگاه یا به عنوان بخشی مجزا قرار بگیرد. وظیفه آن سوخت رسانی است.

تنظیم کننده ولتاژ

وظیفه این قطعه تنظیم ولتاژ خروجی برق و تبدیل AC به DC و بر عکس است.

پنل کنترل

 تنظیم و راه اندازی دستگاه به کمک پنل کنترل انجام می‌شود.

سیستم روغن کاری

 موتور و قطعات مکانیکی پس از کار به مدت طولانی دچار سائیدگی می‌شوند. برای جلوگیری از این سائیدگی از روغن استفاده می‌شود.

سیستم سردسازی

 دستگاه در حین کار داغ می‌شود و سیستم سردسازی وظیفه خنک کردن قطعات را بر عهده می گیرد. بیشتر دستگاه ها توسط هوا خنک می‌شوند.

خروجی‌ها

از این قسمت برق تولید شده توسط دستگاه به وسایل تغذیه کننده رسانده می‌شود. ساختار اکثرا شامل خروجی‌های AC و DC با تعداد مختلف هستند.

انواع موتور برق

انواع موتور برق

این محصولات از نظر سوخت مصرفی به سه دسته تقسیم می‌شوند که هر کدام را به طور جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  • دیزلی
  • گازسوز
  • بنزینی

انواع سیستم های راه اندازی دستگاه‌ها عبارتند از:

  • دستی یا هندلی 
  • استارتی

 بر اساس برق مصرفی

  •  تک فاز
  •  سه فاز

انواع موتور برق اینورتری

انواع مولد برق اینورتری

مولد اینورتری به ۳ دسته کلی تقسیم بندی می شود که از لحاظ سایز با یکدیگر تفاوت دارند‌. پس لازم است که قبل از خرید به این نکته توجه نموده و نمونه ای متناسب با نیاز خود، خریداری کنید.

  • اینورتری سایز بزرگ
  • اینورتری سایز متوسط
  • اینورتری سایز کوچک

اینورتر نسبت به سایر ژنراتور برق مزیت هایی دارد که در ادامه به چند تا از مهم‌ترین ویژگی‌های آنها خواهیم پرداخت

  • مصرف سوخت پایین
  • صدای کم
  • تولید انرژی پاک
  • تولید جریان پایدار
  • پنل USB

مولد برق دارای جریان یکسان

  • برای مکان هایی است که لوازم حساس به نوسانات برق وجود دارد، باید حتما سراغ دستگا هایی بروید که دارای سیستم AVR هستند.
  • این سیستم قابلیت یکسان سازی نوسانات برق را بر عهده دارد و باعث طول عمر لوازم شما می شوند.

نحوه کار موتور برق

نحوه کار موتور برق

مولد برق شامل یک ژنراتور و یک موتور است که نیروی مکانیکی موتور را با استفاده از گشتاور به نیروی الکتریکی خروجی تبدیل می کند.

 بر اساس سوخت مصرفی

این دستگاه برای تولید انرژی مکانیکی نیاز به سوخت دارد. انرژی حاصل از احتراق، باعث حرکت شفت در آلترناتور شده و الکتریسته تولید می‌کند. سوخت دستگاه از بنزین، گاز و گازوئیل تأمین می‌شود.

 از لحاظ برق مصرفی

دو بخش اصلی مولد برق در تولید الکتریسته، موتور و ژنراتور است. موتور با حرکت دادن شفت در میدان مغناظیسی، اختلاف پتانسیل بوجود می‌آورد. این اختلاف پتانسیل سبب می‌شود تا الکتریسته تولید شود.


نقش موتور برق در صنایع مختلف

در برخی از صنایع از مولد برق دائم کار استفاده می‌شود این دستگاه ها به‌طور پیوسته در حال کار تولید برق هستند. دیزل ژنراتورها در صنایع و مجتمع‌های عظیم که نیاز نامحدودی به برق دارند استفاده می‌‍‌شوند؛ اما مولد برق معمولی چنین کاربردی ندارند و در مواقعی که دسترسی به برق میسر نیست استفاده می شود.

از دیگر کاربردهای آن می توان به برق رسانی پمپ‌های مختلف آب، کفکش‌ها، استفاده برای الکترو موتورها و سیستم‌های برقی کوچک مثلا روشنایی و غیره اشاره نمود.

رعایت نکات ایمنی هنگام استفاده از دستگاه بسیار حائز اهمیت است، زیرا محصولات احتراق گازهای سمی هستند که اگر در جای نامناسب قرار گیرند با روشن شدن دستگاه گازگرفتگی اتفاق می افتد از این رو بهتر است مکان قرارگیری آن را به درستی انتخاب نمایید و ترجیحا در محیط های باز آن را نصب کنید.


امیدوارم که مقاله موتور برق چیست و چگونه کار می کند مورد پسند شما قرار گرفته باشه برای خرید و راهنمایی بیشتر با کارشناسان آبادیزل تماس بگیرید.

شماره های تماس : ۰۲۱۳۳۹۹۲۲۹۴ – ۰۲۱۳۳۹۱۴۰۸۴

faq

خیر، این وسیله دارای انواع گوناگون با منابع تغذیه های مختلفی مانند گاز، بنزین و دیزل است و تنها به نوع بنزینی خلاصه نمی‌شود.

حدودا بین 8 تا 10 ساعت کار می‌کند.

همچنین بخوانید
دیزل ژنراتور چیست | دیزل ژنراتور که از ترکیب موتور دیزل، ژنراتور (مولد الکتریکی) و بخش‌های دیگر ساخته شده است، ابزاری برای تامین برق در شرایط مختلف است که در انواع بزرگ، کوچک، خانگی، صنعتی، سه فاز و تکفاز وجود دارد. در ادامه با ژنراتور گازوئیلی، کاربرد و اجزای اصلی این دستگاه مولد برق آشنا خواهید شد.
سیستم اگزوز دیزل ژنراتور یکی از بخش‌های حیاتی برای عملکرد صحیح این دستگاه‌ها به حساب می‌آید. وظیفه اصلی این سیستم، هدایت گازهای ناشی از احتراق به خارج از موتور و کاهش آلودگی‌های تولیدی است. در این مقاله به بررسی کامل این سیستم می‌پردازیم.
سیستم AVR یا تنظیم کننده ولتاژ در دیزل ژنراتور چه نقشی دارد؟ در این مقاله با آموزش نصب تثبیت کننده ولتاژ، نقشه و نحوه تست سیستم AVR به طور کامل آشنا می‌شویم و نقش آن در دیزل ژنراتور را بررسی می‌کنیم.
راهنمای خرید دیزل ژنراتور | انتخاب و خرید دستگاه مولد برق مناسب، مستلزم داشتن اطلاعات دقیقی درباره نیازها، ویژگی‌ها و عواملی مانند توان و ظرفیت، مصرف سوخت، برند و قیمت است. این مقاله قصد دارد به خریداران کمک کند تا با توجه به نیاز و شرایط خود، بهترین گزینه را انتخاب کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: